MENIU

Cristian Tudor Popescu, entuziasmat după ce Marius Copil s-a calificat în finală, la Basel

<p>Cristian Tudor Popescu</p>

Marius Copil (28 ani, 93 ATP) l-a înfruntat în semifinalele turneului ATP de la Basel (Elveţia) pe germanul Alexander Zverev (21 ani, 5 ATP). Este pentru prima oară când cei doi s-au întâlnit.

Marius Copil (locul 93 ATP) l-a învins pe Alexander Zverev (locul 5 ATP) la turneul de la Basel, Elveţia, în cadrul semifinalelor turneului, după 2 ore şi 33 de minute de joc. Românul a câştigat primul set, dar a fost egalat după un tie-break dramatic. Totuşi, Copil s-a mişcat mai bine în decisiv şi şi-a acontat setul cu 6-4.

În ultimul act, numărul 93 mondial îl poate întâlni pe favoritul publicului, Roger Federer, care joacă de la 18:30 împotriva lui Daniil Medvedev.

Cristian Tudor Popescu s-a entuziasmat după această victorie a lui Marius Copil.

"Jucând un tenis de clasă mondială, Marius Copil,avându-l alături pe Andrei Pavel, îl învinge pe numărul 5 ATP, Alexander Zverev, cu 6-3, 6-7, 6-4, după ce a trecut într-un meci la fel de dramatic de Marin Cilic (6 ATP) și, dacă Roger Federer îl învinge pe Daniil Medvedev, Marius va juca finala puternicului turneu ATP de la Basel cu cel mai bun jucător din toate timpurile!", a postat CTP pe Facebook.

"Până acum, Marius Copil avea un comportament de jucător în jurul locului 100, în turneul acesta s-a comportat ca un jucător de top 10. Am văzut semnătura maestrului Andrei Pavel, reverul lui Copil s-a întărit considerabil de când lucrează cu el, în special reverul invers în lung de linie, lovitura care l-a consacrat pe Andrei Pavel. Serviciul a fost la parametrul maxim, nu și-a pierdut niciodată serviciul în meciul dramatic cu Zverev, care la rândul lui servește excelent”, a adăugat jurnalistul pentru postul TV Digi24.

Mai multe articole despre:
ctp despre marius copil