MENIU

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. PRIMUL FOTBALIST eliminat de la CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL

Maxi Pereira

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. Fundaşul uruguayan Maxi Pereira este primul jucător care a primit un cartonaş roşu la Cupa Mondială din Brazilia, el fiind eliminat în minutul 90+4 al meciului cu naţionala statului Costa Rica.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.  Pereira a primit cartonaşul roşu direct de la arbitrul german Felix Brych după ce l-a lovit pe jucătorul costarican Joel Campbell.

Uruguay va mai juca la Cupa Mondială în grupa D cu Anglia şi Italia.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. 

Fostul internaţional german Franz Beckenbauer a decis să renunţe la deplasarea în Brazilia, unde urma să asiste la meciuri de la Cupa Mondială, după decizia FIFA de a-l suspenda 90 de zile, informează AFP. CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.

 

"Este exclus să fiu prezent la Cupa Mondială, voi renunţa la călătoria în Brazilia. Pornesc de la principiul că nu mai sunt binevenit pentru FIFA", a spus Beckenbauer pentru cotidianul Bild.

Franz Beckenbauer, invitat la precedentele ediţii ale Cupei Mondiale şi preşedinte al Comitetului de Organizare al ediţiei din 2006 a CM, dorea să se deplaseze în Brazilia ca să asiste la competiţie începând cu faza semifinalelor.
Însă FIFA a decis, vineri, să îl suspende din orice activitate legată de fotbal pentru 90 de zile, la solicitarea anchetatorului ce analizează suspiciunile de corupţie cu privire la atribuirea găzduirii ediţiei din 2018 a Cupei Mondiale Rusiei şi ediţiei din 2022 Qatarului.

"Infracțiunea are legătură cu lipsa de cooperare a lui Franz Beckenbauer în cadrul unei probleme a Comitetului de Etică și asta în ciuda cererilor repetate și a solicitărilor transmise atât în engleză cât și în germană", a anunţat FIFA.
Acuzaţiile de corupție legate de edițiile din 2018 și 2022 ale CM sunt obiectul unei anchete condusă de președintele camerei de instrucție a comisiei etice, Michael J. Garcia, fost procuror federal la New York. Acesta a cerut suspendarea lui Beckenbauer, care era membru în comitetul executiv al FIFA în momentul votului în 2010 pentru atribuirea CM-2018 și 2020

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. După ce dansatorii şi acrobaţii au terminat programul de prezentare a valorilor Braziliei, şi-au făcut apariţia cântăreţii Pitbull, Jennifer Lopez, Claudia Leitte şi formaţia de toboşari Olodum, care au cântat imnul oficial al Cupei Mondiale, "We Are One". Ceremonia de deschidere s-a încheiat cu un tur de onoare efectuat de artişti.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014.Doisprezece din cei 21 de lideri mondiali aşteptaţi în Brazilia cu ocazia Cupei Mondiale au asistat la ceremonia de deschidere a turneului, alături de preşedinta braziliană Dilma Rousseff. Aceştia au fost preşedinta statului Chile, Michelle Bachelet (va asista apoi şi la meciul Chile - Australia, în data de 13 iunie, la Cuiaba); premierul Croaţiei, Zoran Milanovici (va asista şi la meciul Croaţia - Camerun, în 18 iunie, la Manaus); preşedintele Ecuadorului, Rafael Correa; emirul Qatarului, Tamin Bin Hamad al-Thani; preşedintele Surinamului, Desiré Bouterse; preşedintele Angolei, José Eduardo dos Santos; preşedintele Boliviei, Evo Morales; preşedintele Gabonului, Ali Bongo Ondimba; preşedintele Republicii Congo, Denis Sassou Nguesso, preşedintele Paraguayului, Horacio Cartes; preşedintele Ghanei, John Mahama; preşedintele Uruguayului, Jose Mujica.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. În tribuna oficială s-au aflat, la Arena Corinthians din Sao Paulo, şi secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi preşedintele FIFA, Joseph Blatter.

CAMPIONATUL MONDIAL DE FOTBAL 2014. În total, 21 de preşedinţi, şefi de guvern şi capete încoronate se vor afla în Brazilia pentru Cupa Mondială, între care şi liderul rus Vladimir Putin, cancelarul german Angela Merkel şi prinţul Albert de Monaco.

Cupa Mondială din Brazilia va avea loc în perioada 12 iunie - 13 iulie.