MENIU

Boxerul american Floyd Mayweather câștigă meciul cu Maidana și rămâne neînvins la profesioniști

Floyd Maywheater şi-a păstrat, la puncte, centurile la box

Boxerul american Floyd Mayweather l-a învins la puncte pe argentinianul Marcos Maidana, sâmbătă seara, într-o gală desfășurată la Las Vegas (Nevada), într-un meci pentru titlurile mondiale WBC și WBA Super World la categoria welter, informează AGERPRES.

Mayweather (37 ani), care a rămas neînvins după 46 de meciuri la profesioniști (46 victorii, 26 înainte de limită), deținător al centurii WBC, a fost văzut învingător de doi arbitri judecători, (117-111, 116-112), în timp ce al treilea a considerat că meciul a fost egal (114-114), la capătul celor 12 reprize ale unui meci mai puțin spectaculos decât se aștepta, notează AFP.

''A fost un meci disputat, dar m-am impus, pentru că sunt cel mai bun'', a spus Mayweather, care a urcat în ring însoțit de clovni, de personaje de circ și de cântărețul Justin Bieber.

Maidana (30 ani), mai mobil și mai rapid, a dominat debutul meciului și i-a provocat o rană lui Mayweather sub ochiul drept în repriza a patra. ''Mi-a dat o lovitură de cap și timp de două reprize nu am văzut nimic, dar asta înseamnă să fii campion, să te adaptezi la toate'', a subliniat Mayweather.

'El Chino' a suferit a patra sa înfrângere, palmaresul său cuprinzând și 35 de victorii.

Boxerul american a revenit în meci și l-a dominat, deși Maidana a rămas periculos până la final și chiar a condus ostilitățile în ultima repriză.

Mayweather, supranumit 'Money', a primit o bursă de 30 de milioane de dolari pentru victorie

''Sunt sigur că am câștigat meciul, el nu s-a bătut ca un bărbat'', a spus Maidana după un meci în care i-a aplicat 221 de lovituri lui Mayweather, mai mult decât oricare alt adversar al americanului.

În alt meci disputat în gala de la MGM Grand, britanicul Amir Khan (27 ani), care a urcat în ring după o absență de aproape un an, l-a învins la puncte (117-106, 119-104, 119-104) pe americanul de origine portoricană Luis Collazo. Khan, vicecampion olimpic în 2004, are 29 de victorii (19 KO) șpi trei înfrângeri, în timp ce Collazo a suferit a șasea sa înfrângere (35 de victorii). Meciul a contat pentru titlurile vacante WBC Silver și WBA International la categoria welter.

Tot în gala din Nevada, boxerul român Ronald Gavril l-a învins prin KO tehnic în repriza a patra pe americanul Tyrell Hendrix, la categoria supermijlocie.