MENIU

Australian Open 2017. Nadal își confirmă forma bună şi se califică în turul trei

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, nr. 9 mondial, și-a confirmat forma bună în care se află, învingându-l joi pe cipriotul Marcos Baghdatis, nr. 36 mondial, în trei seturi, 6-3, 6-1, 6-3, în turul trei al Openului Australiei, anunţă Agepres. 

Eficient cu forehand-ul (16 lovituri câștigătoare), spaniolul s-a impus pe Rod Laver Arena în 2 ore și 13 minute.

''Am câștigat în trei seturi împotriva unui jucător foarte bun. Este foarte pozitiv. Pot face unele lucruri mai bine, asta e sigur, inclusiv să comit mai puține greșeli'', a comentat Nadal.

''Am fost bun cu forehand-ul. Mi-am creat multe ocazii de break împotriva unui jucător care servește bine'', a spus spaniolul, care a avut nevoie de puțin timp pentru a se adapta la condițiile jocului în nocturnă.

''Este foarte diferit să joci noaptea. Mingea este mult mai mare și mai grea'', a spus el.

Întrebat de reporterul de ocazie Jim Courier despre forma în care se află, el a răspuns: ''Nu am nicio accidentare, este tot ceea ce pot să-mi doresc''.

Deja câștigător în primul meci în trei seturi, spaniolul va avea de trecut un test serios în turul 3 în fața tânărului jucător german Alexander Zverev, nr. 24 mondial.

''Este o mare provocare. El este un viitor potențial câștigător de Mare Șlem și poate fi un viitor nr. 1 mondial. Are mult talent, este tânăr și progresează în permanență'', a declarat Nadal.

Mai multe articole despre:
Tenis Australian Open. Rafael Nadal