MENIU

Felicitari tata, ne-ai făcut mândri de tine!

Cuvintele sunt ale Arianei Krepela și au fost postate pe contul său de Facebook de îndată ce a primit o importantă veste despre tatăl său, șeful Jandarmeriei Montane de pe Semenic!

"Sunt mândra de tatăl meu. După 11 ore de urcat în noapte a cucerit vârful Aconcagua cu o altitudine de 6960m ( cel mai înalt munte din Argentina și simultan cel mai înalt munte din ambele Americi) Felicitari tata, ne-ai făcut mândri de tine!!! Te așteptăm acasă sa celebram victoria!!” a scris Ariana pe contul său de Facebook.

Șeful Jandarmeriei Montane de pe Semenic, Iosif Adalbert Krepela, a reușit să cucerească cel mai înalt vârf muntos din America de Sud, vârful Aconcagua din Argentina, cu altitudine de 6962 metrii.

Pe vânt puternic și temperaturi sub 0 grade Celsius, temerarul montaniard jandarm a început ascensiunea în urmă cu 15 de zile, pe un traseu dificil, care i-a pus la încercare toate calitățile fizice și psihice. A ajuns la tabăra de aclimatizare Berlin, aflată la peste 5000 de metri altitudine, iar apoi a atacat cel mai înalt vârf muntos de pe continentul sud-american.

Ady Krepela este plutonier adjutant și are 50 de ani. Acesta își desfășoară activitatea în Jandarmerie de 15 ani. A participat la numeroase acţiuni de salvare, fiind unul dintre cei mai experimentaţi jandarmi montani. În prezent coordonează Postul de Jandarmi Montan Văliug din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraș-Severin.

Mai multe articole despre:
jandarm cucerit Aconcagua