MENIU

De ce jucatorii profesioniști nu încearcă să învingă ruleta        

De ce jucatorii profesioniști nu încearca să învingă ruleta

Ruleta este unul dintre cele mai populare jocuri de cazino. Fără reguli speciale sau tactici complicate, ruleta este o opțiune la îndemâna oricui, fie că vorbim de un începător sau de un jucător experimentat.

Cu toate acestea, nu vom vedea niciodată competiții profesioniste de ruletă, așa cum se organizează pentru jocuri de carti, de exemplu. De ce jucătorii experimentați nu încearcă să câștige la ruletă? Vom vedea în continuare!

Plățile la ruletă nu sunt echitabile

Ruleta pare că ar fi ușor de învins, cel puțin la prima vedere. Cu toate acestea, nu durează mult până când orice jucător își dă seama că ruleta este în avantajul cazinourilor datorită buzunarelor  care marchează cifra zero, sau dublu zero. Totuși, acest lucru nu înseamnă că vei pierde întotdeauna atunci când nimerești 0 sau 00. La urma urmei, ai putea plasa un pariu pe unul sau pe ambele numere.

Acest lucru se datorează faptului că plățile de pe masa de ruletă ar fi corecte doar dacă 0 și 00 nu ar fi pe roată, deci dacă ai juca pe o roată cu doar 36 de numere în loc de 38. Acest lucru este valabil pentru toate pariurile din joc, cu o singură excepție.

Cum să bați teoretic ruleta

Pentru a obține un avantaj asupra cazinoului la ruletă, ar trebui să poți plasa pariuri în care să primești mai mult decât „meriți”, cel puțin din perspectiva matematică. De exemplu, să presupunem că un cazino a decis să ofere o promoție în care a plătit 50 la 1 la un singur pariu cu număr.

În această situație, ai avea un avantaj clar asupra cazinoului și ar merita să joci acest joc. Bineînțeles,este o situație pur ipotetică, deoarece nici un cazino nu va oferi așa ceva, motivul fiind foarte clar: ar pierde din start sume mari de bani pe fiecare pariu plasat de jucători.

O altă modalitate de a obține un avantaj la ruletă ar fi să găsești o roată care funcționează cumva defectuos și la care bila nimerește anumite numere mai des decât ar fi normal. 

Pe o roată corectă, un număr apare pe o rotire de 1 ori din 38 de ori. În această situație, ai avea aproximativ 5% avantaj față de cazinou.

Mai exact, dacă ai plasat un pariu mediu de 100 USD pe rotire și ai făcut 30 de rotiri pe oră, ai paria 3.000 USD pe oră. Dacă câștigi în medie 5%, vei avea un câștig mediu pe oră de 150 USD.

Metodele ilegale de a bate ruleta

O altă modalitate de a bate ruleta este să profiți de principiile fizicii. O minge de ruletă părăsește întotdeauna janta roții la aceeași viteză. Aceasta este viteza de evacuare a unei mingi pe o roată de rotație.

Dacă ai avea un computer și un fel de tracker, ai putea folosi o astfel de metodă pentru a prezice unde va ateriza mingea cu un grad surprinzător de precizie.

Pare a fi ceva dintr-un film science fiction, dar este în întregime realizabil și posibil.

Dar utilizarea unui dispozitiv pentru a obține un avantaj asupra cazinoului nu înseamnă doar înșelăciune, ci este și ilegală.

Cum să ai un avantaj la ruletă

O roată de ruletă așa cum tocmai am descris-o se numește „roată părtinitoare”. Are o tendință spre anumite numere. Cum găsești o roată părtinitoare?

Singura modalitate de a face acest lucru este să cronometrezi o roată. Aceasta înseamnă să înregistrezi de câte ori apare fiecare număr până când vei putea recunoaște tiparele.

S-ar putea să pară suficient de ușor, dar nu este chiar așa. În primul rând, va trebui să urmărești un număr mare de rotiri înainte de a putea prevedea cu acuratețe un scenariu posibil. La urma urmei, roțile de ruletă sunt aleatorii și, pe termen scurt, orice model ar părea plauzibil.

De exemplu, doar pentru că un număr apare de două ori sau chiar de trei ori la rând, este ilogic să presupui că acesta este unul norocos în toate cazurile. Sau, în termeni matematici, vorbim în acest caz de „varianță”.

Cazinourile nu cheltuiesc întotdeauna mulți bani pe echipament noi. Șansele de a găsi o ruletă părtinitoare într-un cazino sunt totuși minime, dar dacă se întâmplă acest lucru, este aproape imposibil să treci neobservat atunci când urmărești pentru perioade lungi de timp rezultatele unei anumite mese. Deși cazinoul nu ar avea nicio modalitate prin care să pedepsească o astfel de tactică, cel mai probabil vei fi invitat să părăsești locația și vei primi interdicție de a mai intra vreodată în acel cazino. Situația este similară jocului de blackjack, în cazul în care jucătorii sunt descoperiți că pun în practică metoda numărării cărților.

Concluzie

Ruleta este practic imbatabilă din cauza modului în care jocurile sunt construite și gestionate. Pariurile pur și simplu nu se plătesc la tarife corecte din punct de vedere matematic.

Jucătorii experimentați știu că orice fel de efort supraomenesc pentru a bate roata nu se va concretiza în câștiguri importante în bani. La urma urmei, există o mulțime de alte jocuri în care poți obține un avantaj cu mult mai puțin efort.

Mai multe articole despre:
ruleta