Credeţi că sistemul de învăţământ are nevoie de noua reformă propusă de ministrul Adrian Curaj?
Realitatea.net vă invită din nou să răspundeţi la întrebarea zilei.
Credeţi că sistemul de învăţământ care este reformat de 25 de ani încoace are nevoie de noua reformă propusă de ministrul Adrian Curaj?
Aşteptăm răspunsurile dvs pe martorocular@realitatea.net. sau pe pagina de facebook a site-ului nostru de ştiri, la secţiunea comentarii.
Reamintim că noul ministru al Educaţiei a propus o nouă reformă în sistemul preuniversitar
In cadrul unei conferinte de presa sustinute la Palatul Victoria, ministrul a declarat ca "manualele vor fi pilotate in vara. Nu s-a mai intamplat acest lucru. Vom avea summer camp si manualele vor fi pilotate cu beneficiarii, cu tineri, cu copii, cu clase, astfel incat sa intelegem si reactia beneficiarilor, si in octombrie vom veni la timp cu licitatiile ca sa avem manuale in 2017", scrie Hotnews.ro.
Ministrul a anuntat de asemenea ca a pregatit un program pe 7 ani din fonduri europene “ca sa inovam in zona curriculei”, fara a da insa detalii despre acesta. In cadrul aceleiasi conferinte, Curaj a anuntat ca, “pentru a avea curricula livrata asa cum trebuie, va trebui sa facem un efort in zona carierei didactice. Vom operationaliza, pe program de fonduri europene pe 7 ani, masterul didactic”.
“Asta inseamna ca intrarile in sistem vor fi de o calitate deosebita. Vom avea grija si de cei care sunt in sistem, sa ii ajutam la abilitarea curriculara”, a precizat Adrian Curaj. Acesta a afirmat si ca va finaliza “cadrul legal pentru invatamantul profesional, tehnic si dual”, care “va fi operational de anul viitor”.
Nici de aceasta data, ministrul nu a venit cu mai multe informatii. In ceea ce priveste universitatile, ministrul Educatiei a declarat ca “aici este o crestere de 22% a finantarii de baza (…) si pentru prima data dupa ani multi e deschis accesul la fondurile universitatilor, cheltuirea din sold. Cresterea autonomiei e asociata cu cerinta de transparenta si va asigur ca transparenta va fi una care sa va placa”. “Registrul matricol al studentilor va fi operational si ne va da incredere ca diplomele sunt emise legal”, a mai precizat Curaj.