MENIU

Victor Ponta spune că nu vrea ruperea USL: Johannis, Dragnea şi Ilie Sârbu "greşesc"

<p>VICTOR PONTA</p>

Victor Ponta a declarat joi, într-un interviu acordat Agerpres, că nu îşi doreşte ca USL să se rupă şi i-a criticat pe "războinicii" din PNL şi PSD, Johannis şi Dragnea.

Victor Ponta a declarat, joi, că nu îşi doreşte ca USL să se rupă. "Eu și ca prim-ministru și ca președinte al Partidului Social Democrat îmi doresc categoric ca USL să rămână unit și ca Guvernul să rămână cu sprijinul USL din următoarele considerente: în primul rând, în 2012, așa am candidat și e vorba aici de respectarea votului covârșitor pe care l-am obținut și la alegerile locale și la alegerile generale. În al doilea rând, 2013 a fost un an foarte bun din punct de vedere economic, dar ca 2014 să păstreze acest trend trebuie să avem stabilitate politică. Și, în al treilea rând, pentru că, evident, orice prim-ministru își dorește o majoritate cât mai solidă și cât mai stabilă", a spus Ponta în interviul Agerpres.

Chestionat cu privire la declaraţiile formulate de Liviu Dragnea şi Klaus Johannis, Ponta a răspuns cu o critică la adresa celor doi.

"Eu discut cu domnul Antonescu. Domnul Johannis, vedeți, are poziții ca și domnul Dragnea. Deci dacă nivelul doi din partidele noastre e mai războinic, cred că greșesc amândoi — și domnul Iohannis, și domnul Dragnea — fiind atât de războinici și cred că înțelepciunea și responsabilitatea celor care am format USL în urmă cu trei ani și care ne-am asumat, în primul rând, în fața oamenilor, principiile USL trebuie să învingă", a spus premierul.

Întrebat dacă şi Ilie Sârbu greşeşte când spune că o eventuală majoritate USD l-ar putea înlocui pe Antonescu din funcția de președinte al Senatului, Ponta a răspuns afirmativ.

"Da, pentru că PSD întotdeauna și-a respectat angajamentele. Funcția de președinte al Senatului aparține Alianței de Centru Dreapta PNL-PC și PSD nu va lua niciodată o funcție care nu-i aparține în mod legitim. Da, cred că a fost doar un răspuns la o anumită tensiune și pot să vă spun că nu, PSD nu ia niciodată nicio funcție care nu-i aparține", a spus premierul.