MENIU

Victor Ponta a revenit la Guvern. Se aşteaptă rezultatele expertizei cerute de DNA

Victor Ponta s-a întors din vacanţa petrecută cu familia în Caraibe. Luni dimineaţă, la ora 11:00, premierul şi-a făcut apariţia la Guvern, fără să se mai sprijine în cârje.

Şeful Executivului îşi reia atribuţiile pe care i le-a delegat la plecare vicepremierului Gabriel Oprea. Într-o intervenţie la Realitatea TV, prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a apreciat că premierul nu mai are "nicio urmă de legitimitate" în a conduce Guvernul.

"Victor Ponta nu mai poate să rămână în funcţia de premier, trebuie să înţeleagă că face un rău imens României, ca nu mai are nicio urmă de legitimitate pentru a conduce Guvernul României. Dacă se află în continuare pe această funcţie, nu va face decât să adâncească criza politică, cu consecinţe extrem de grave pentru români. (...) Ponta, care, după opinia mea, ar trebui să-şi facă alfabetizarea în materie de economie în poziţia de premier, din păcate, după trei ani şi jumătate, se comportă ca un student repetent, nu are calitatea de a da lecţii de economie PNL-ului", a declarat, într-o intervenţie la Realitatea TV, prim-vicepreşedintele PNL, Ludovic Orban.

În ultima spătămână, Ponta a călătorit pe un vas de croazieră, dar a şi postat intens pe Facebook. S-a lăudat cu măsurile pe care le-a luat Guvernul, a vorbit despre cât de bun este Codul Fiscal şi despre reducerea TVA.

Nimic, însă, despre problemele sale cu justiţia. Se aşteaptă rezultatele expertizei financiar-contabile cerute de DNA în dosarul "Turceni-Rovinari", iar surse din sfera politică şi chiar din apropierea justiţiei susţin că e posibil să aflăm că va fi trimis în judecată.

În acest dosar, Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. Faptele s-ar fi petrecut în perioada în care acesta era avocat.