MENIU

Vasile Dîncu: E o lipsa de politicieni tineri. Partidele politice au fost foarte închise

Vasile Dîncu a comentat, duminica seara, în cadrul emisiunii ”Jocuri de putere” de la Realitatea TV, rolul important al liderilor tineri in partidele politice din Romania. Sociologul este de parere partidele politice ar trebui să caute acesti lideri mai tineri, care vor fi liderii viitorului, și sa-i sprijne.

”Suntem într-o cadere a partidelor. Dar cu atat mai bine, pentru ca se naste ca iarba aia care crste dupa cosit. E locul tinerilor. Nu-i cunoastem pe tinerii astia care au venit la PSD pe o parte dintre ei, dar eu va spun pe cei care ii cunosc, sunt foarte buni. Nu stiu daca stiu sa zbiere si sa mute masele asa prin gesturi largi sa spunem cu stagul in mana. Dar sunt oameni care in domeniul lor sunt foarte buni – Dolineashi este un bun organizator, Ionut Vulpescu este un manager cultural exceptional, Pop Georgian un bun sociolog, Nicu Banicioiu are deja o experienta destul de mare in administratie si care are un foarte bun potential.
Aici in fata, deasupra politicii nu trebuie sa fie academicieni. Trabuie sa fie oameni care sunt militanti, care au bun simt, care sunt moral și care cred in schimbare”, crede sociologul Vasile Dîncu despre noua conducere tânără a PSD.

”Baronii locali nu pot sa boicoteze partidul la centru, pot maximum sa-l ajute. Nu cred ca baronii locali au incurcat foarte tare pe lideri. Eu cred ca liderii au fost de vina pentru tot ceea ce s-a intamplat pana acum. Baronii locali eventual le-au creat la unii mai degraba un sentiment de confort. Va aducem multe voturi si venim cu multa lume si va aclamam. Va creea conditiile sa faceti o baie de multime. Liderii PSD de la București sunt responsabili pentru ceea ce au facut si pentru ceea ce n-au facut. Toti liderii PSD. Pentru ca au fost lideri puternici, pentru ca atunci cand ajungi lider al PSD ai multa forta. Nu forta interioara”, a mai adăugat profesorul despre relatia baronilor locali cu liderii PSD.

”Scena de la Congres nu a mai fost de o agresivitate... Arăta un peisaj de Românie normală, pusa la nivelul solului asa cum trebuie. Totul a fost foarte decent. Acest fstivism a existat, este un festivism pe care din pacate in subconstientul celor batrani cred ca s-a format si continuat dupa aceea de cei tineri”, a comentat Dîncu organizarea Congresului PSD care a avut loc duminică.

”Mi se pare ca acum noi suntem foarte exigenti. Parerea mea e ca ar trebui sa ne multumim cu ceea ce avem, sa incercam sa cautam din acesti lideri mai tineri care vor fi liderii viitorului. Sa-i sprijinim pe cei normali. Eu cred ca trebuie sa dam sprijin unor tineri de care nu a auzit nimeni. Si daca acolo este o valoare. Si sa nu ne asteptam ca vom avea acum, foarte repede, mari lideri. Pentru ca este o lipsa de politicieni tineri in zona asta, pentru ca partidele au fost inchise. In partide au fost adusi foarte mult clienti politici. Partidele nu au resurse umane. Liviu Dragnea a vorbit despre mecanisme interne de formare in domeniul administratiei si in domeniul ideologiei. Astazi, toti tineri vor sa faca politica numai la televizor.  Nu au citit o carte despre ideologie, nu stiu ce inseamna stanga, ce inseamna dreapta, publicul nu stie asta”, a continuat Vasile Dîncu. 

 

Mai multe articole despre:
jocuri de putere vasile dîncu