UNPR cere autorităților din Miercurea Ciuc să repună urgent drapelul național în curtea IJP Harghita
UNPR solicită autorităților din Miercurea Ciuc să repună urgent drapelul național în locul în care a fost arborat în anul 2015!
"Constatăm cu stupoare și cu profundă mâhnire că autoritățile din Miercurea Ciuc au decis să coboare tricolorul ridicat pe catarg, în curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Harghita, în 26 iunie 2015, de Ziua Drapelului Naţional, de către premierul interimar de la acel moment, Gabriel Oprea", se arată într-un comunicat al UNPR.
Președintele UNPR a ridicat atunci la Miercurea Ciuc cel mai mare drapel al României, în cadrul unei ceremonii de celebrare a tricolorului, la care au participat aproximativ 3.000 de persoane, ca semn de deosebit respect pentru valorile fundamentale ale statului român.
Așa cum sublinia fostul vicepremier pentru securitate națională, drapelul este „simbol al statului român, naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil”, iar interesul naţional uneşte un popor şi dă forţă unei naţiuni, mai arată sursa citată.
“Prin cinstirea simbolurilor naţionale, menţinem vie energia noastră ca neam, pentru că de aici ne tragem puterea de a depăşi greutăţile şi de a merge mai departe. Actualul context geopolitic, provocările externe cărora România trebuie să le facă faţă sunt tot atâtea motive pentru ca fiecare dintre noi să dovedim ataşamentul faţă de valorile naţionale”, declara premierul interimar.
Ceea ce vedem astăzi, în fotografia atașată surprinsă cu puțin timp în urmă, este un atac la valorile și simbolurile naționale ale României, un gest de neacceptat al autorităților locale, un gest vădit împotriva românilor și a românismului, pe care îl condamnăm cu fermitate.
Îi îndemnăm pe cei care au luat decizia eliminării celui mai mare drapel național, simbol al sacrificiului şi al credinţei poporului român, să reflecteze serios asupra gravității deciziei lor, să-și consulte conștiința și să repună de urgență tricolorul în curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Harghita, acolo unde a fost instalat.
Cu toții avem datoria și obligația morală să cultivăm în propria conştiinţă respectul faţă de cei care ne-au lăsat cea mai importantă moştenire: România, respect pentru jertfa românilor căzuţi pentru apărarea teritoriului naţional, în Transilvania şi pretutindeni în lume, respect pentru sacrificiul celor căzuţi la Revoluţia din anul 1989 pentru a ne reda demnitatea, respect pentru toţi cei care, îmbrăcând haina militară, apără interesul naţional al românilor, în ţară sau în teatrele de operaţii din lume. Iar instituţiile statului trebuie să promoveze şi să apere simbolurile naţionale, să fie, în orice împrejurare, ancorele pe care se sprijină statul democratic.