MENIU

Traian Băsescu: Scăderea locurilor de muncă se datorează creșterii brutale a fiscalității

Traian Băsescu: Scăderea locurilor de muncă se datorează creșterii brutale a fiscalității

Președintele Traian Băsescu a criticat astăzi, la Arad, politica Guvernului în domeniul creării locurilor de muncă. Șeful statului susține că de vină pentru scăderea locurilor de muncă sunt taxele nou-introduse. Declarațiile au fost făcute în cadrul dezbaterii ”Integrarea tinerilor în piața muncii prin crearea de locuri de muncă, investiții și creștere economică”, organizată de Fundația Mișcarea Populară.

"Oricine se întreabă cum ai creștere de 3,5% și nu ai creștere, ci scădere a locurilor de muncă față de perioada de criză. Răspunsul este că se pierd multe locuri de muncă și se creează tot atâtea, cu un ușor câștig pentru locurile de muncă pierdute. Acest lucru se întâmplă datorită creșterii brutale a fiscalității", a declarat Traian Băsescu.

El a adăugat că politicile economice post-criză nu au fost în stare să stimuleze crearea locurilor de muncă. "În loc de reducere a fiscalității, ne-am procopsit cu 35 de noi taxe", a argumentat președintele.

Alături de șeful statului, la dezbaterea organizată de Fundația Mișcarea Populară au mai participat președintele FMP, Marian Preda, președintele PMP, Eugen Tomac, deputatul PMP Elena Udrea, primarul Clujului, Emil Boc, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, eurodeputatul  Siegfried Mureșan, precum și deputații PMP, Florin Secară și Daniel Geantă.