MENIU

Traian Băsescu: Dosarul lui Iohannis trebuia judecat înainte de candidatura la prezidenţiale

Declarații incendiare ale lui Traian Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, că dosarul lui Klaus Iohannis trebuia judecat înainte de depunerea candidaturii la prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu, fostul premier Emil Boc, preşedintele PMP Elena Udrea şi alţi reprezentanţi ai acestei formaţiuni, au luat masa, duminică, la un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei.

La ieşire, preşedintele Traian Băsescu a făcut câteva declaraţii. Preşedintele a spus că au vorbit despre situaţia candidaturii lui Klaus Iohannis: "Recunosc că am discutat despre această situaţie. Este o realitatea importantă. Dosarul domnului Iohannis se afla la Înalta Curte din 2013. Sigur, nimeni nu e îndreptăţit să judece termenele şi, totuşi, dacă privim la situaţia reală care s-a creat, ar fi fost 3 alternative. Una să se judece înainte de depunerea candidaturilor. Ar fi fost cea mai corectă. A doua variantă ar fi fost să se judece înainte de a se băga voturile în urnă, mai puţin bună decât prima, dar mai puţin rea decât dacă se judecă după ce se bagă voturile în urnă".

Preşedintele a mai precizat că dosarul lui Iohannis nu se poate suspenda.

Cererea prin care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) care preschimbarea termenului din dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis va fi judecată luni de instanţa supremă.

Agenţia Naţională de Integritate a cerut instanţei supreme, miercuri, să judece mai repede dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, considerând că judecata ar trebui să aibă loc înainte de al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, nu la două zile după, respectiv în 18 noiembrie.

Instanţa supremă urmează să decidă, astfel, dacă menţine data stabilită iniţial pentru judecarea dosarului lui Klaus Iohannis sau dacă procesul începe înainte de terminarea alegerilor prezidenţiale.

O fotografie care îi înfăţişează pe preşedintele Traian Băsescu, fostul premier Emil Boc, preşedintele PMP Elena Udrea şi alţi reprezentanţi ai acestei formaţiuni, la un restaurant din Centrul Vechi al Capitalei, a fost postată, duminică, pe contul de Facebook al Elenei Udrea.

"După Festivalul de arte marţiale, am ajuns în Centrul Vechi, cu echipa de susţinători", a notat Udrea pe Facebook. VEZI AICI FOTO