MENIU

Tismăneanu: ”Tăriceanu și Ponta, impertinenți și batjocoritori. Le lipsește noțiunea de bine public”

Politologul Vladimir Tismăneanu îi atacă dur pe Victor Ponta și pe Călin Popescu Tăriceanu într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook.

Pe Călin Popescu Tăriceanu Tismăneanu l-a numit ”ciocoi care s-a născut cu stea în frunte”, amintind de recentul scandal în care acesta este implicat după ce a evitat coada de la DRPCIV unde și-a reînnoit permisul de conducere, intrând înaintea celor care așteptau la rând de minute bune, potrivit presei. 

Fostul premier Victor Ponta este, de asemenea, o țintă a atacurilor lui Tismăneanu, care-l consideră ”logoreic incurabil și mitoman iremediabil”.

”Așa arată nomenclatura, cu mutre de ciocoi si rânjete de arendași. Cu metehne de Gore Pirgu și suflete de Stănică Rațiu. Ciocoiul Tăriceanu nu stă la coadă precum muritorii de rând, el s-a nascut cu stea in frunte, este predestinat să se jertfească pe altarul interesului național. Nu vremelnic, nu sporadic, ci zi de zi și ceas de ceas.

Logoreic incurabil si mitoman iremediabil, arendașul Ponta se crede biruitor și atunci când este irevocabil infrânt. Sunt impertinenți, impenitenți, batjocoritori si trufași. Le lipsește cu desăvarșire noțiunea de bine public. La drept vorbind, sunt doar nominal cetățeni. În realitate, sunt căpușe”, a scris Tismăneanu, pe rețeaua de socializare. 

Victor Ponta a reacționat, tot pe Facebook. " 'Intelectualii lui Basescu' incearca in fiecare zi sa isi depaseasca Stapanul - 'capuse, impertinenti, mutre de ciocoi si ranjete....' (vezi, stimate Domnule Profesor Tismaneanu, ca am pus ghilimele). Ba chiar distinsul Domn Tismaneanu ne acuza ca suntem 'Nomenclatura' (el stie cred cel mai bine ce mai inseamna si asta!!!). In curand o sa putem spune fara sa gresim ca Basescu este 'intelectualul lui Tismaneanu' (si nu doar el)! Dupa aceasta dovada de eleganta, competenta si superioritate stiu ce urmeaza pentru distinsul domn Tismaneanu - o sa prinda un post de ministru in Guvernul Tehnocrat (ca doar injura bine) si de deputat pe listele PNL (ca la cati fosti comunisti si securisti sunt la PNL mai merge unu')!

Dar serios - acestia sunt oamenii care ne spun mereu la alegeri pe cine 'sa nu votam' si sa alegem mereu raul mai mic! Si ne mai miram ca Romania este asa cum este?!?", a scris Ponta.