MENIU

Teodor Niţulescu: Privatizarea Teldrum, o fraudă de proporţii. Dragnea a sifonat 1 mld. euro

Continuă dezvăluirile în cazul lui Liviu Dragnea. Fostul preşedinte al PSD Teleorman, timp de cinci ani, Teodor Niţulescu, a dezvăluit, joi seară, în cadrul emisiunii "Jocuri de Putere", moderată de Rareş Bogdan, cum actualul preşedinte interimar al PSD a privatizat firma Teldrum şi tertipurile la care a apelat. 

"Privatizarea firmei e uşor de demonstrat, dar trebuie să se dorească şi pot să demonstrez că a fost o fraudă de proporţii. Sunt cel mai vinovat de ascensiunea lui Dragnea, dar politic. Când am fost prefect, Teldrum nu a luat niciun ban din bugetul Consiliul Judeţean", afirmă Teodor Niţulescu.

"De foarte multă vreme eu zic, public, la Teleorman ce înseamnă Liviu Dragnea, ce înseamnă politică pe care o duce acolo şi manipularea incredibilă a instituţiilor statului şi setea lui avidă de putere şi goana după bani. Dragnea a şifonat peste 1 miliard de euro în Teldrum. Fără doar şi poate (e a dansului). Mie, în 2002, mi-a propus să facem jumi-juma, să am 40% din Teldrum şi el 60%. Eu atunci aveam o firma de construcţii. Am refuzat. De ce am acceptat privatizarea Teldrum? În calitatea mea de preşedinte PSD Teleorman, din iunie 2002-aprilie 2005, am acceptat de nevoie lucrul asta, cu condiţia că această privatizare să fie făcută în condiţiile legii. Pot să spun că a existat presiune din părea lui Miron Mitrea asupra mea. Am spus că nu doresc acest lucru, pentru că toţi banii judeţului vor veni la noi", povesteşte fostul lider PSD Teleorman.

"Toată ascensiunea lui se datorează bugetului Consiliul Judeţean"

"Banii i-au luat şi s-a urmat drumul spre ascensiune. Toată ascensiunea lui se datorează bugetului Consiliul Judeţean şi pentru că a urmat o singură direcţie: firma Teldrum. Nimeni nu a crezut că pot să demonstrez. O pot face în 30 de minute. Privatizarea frauduloasă a Teldrum s-a produs cu banii de la Direcţia de Ocrotire a Minorului. Chestiunea de demonstrat, relaţia lui Dragnea cu firma Teldrum, e o glumă pentru că, dacă DNA descinde mâine la Consiliul Judeţean şi mă cheamă martor, o să găsească 50 de martori care să ateste toate fărădelegile lui Dragnea, în timpul în care a fost preşedintele Consiliului Judeţean. Marea problema e că nu o fac. Acţiunile le-a deţinut Marian Fişcuci, fostul lui prieten", a declarat Teodor Niţulescu.

Teodor Niţulescu: Liviu Dragnea avea, încă din 2004, dosare la PNA. Cum a scăpat de arestare

Mai mult, potrivit acestuia, pe Liviu Dragnea şi pe Marian Fişcuci "îi leagă multe fărădelegi şi chiar un omor petrecut, la nivelul judeţului Teleorman":

"Un deputat acolo, Simionescu, a omorât un om, fiind beat la volan cu 0,98 % alcool în aerul expirat şi motivarea procurorului respectiv a fost că alcoolul în aerul expirat provenea de la alcoolul sanitar, pe care şi-l pusese la o măsea dimineaţă, iar accidentul fiind seară. E cumnatul lui Fişcuci, Adrian Simionescu".

Demisia lui Samuel Calotă

Referindu-se şi la Samuel Calotă, cel care şi-a dat demisia din funcţia de consilier, joi, din cadrul M.A.I, Teodor Niţulescu a dezvăluit cum ajuns să primească, de la Casă Naţională de Sănătate, 15.000 euro pe luna.

"Samuel Calotă a fost promovat, în guvernul Boc, vicepreşedinte la ANPC. Pe mine m-a surprins aseară dezvăluirea lui Romică Pârpălea, nu mă aşteptăm de la Calotă. Am fost cel care l-am promovat la ANPC, o gafă pe care o regret. Când Spitalul de Psihiatrie de la Poroschia a trecut la Consiliul Judeţean, că toate spitalele, Dragnea a schimbat toţi directorii, cu excepţia Spitalului de Psihiatrie de la Poroschia, unde era Calotă. Casă de Asigurări de la Teleorman a fost mutată, în 2008, într-un imobil pe care Calotă l-a cumpărat. Acolo s-a mutat Casă de Asigurări de Sănătate, într-un loc deloc neprietenesc faţă de accesul public şi chiria e în jur de 15.000 euro pe luna. Dacă ani de zile aceşti bani au fost plătiţi de Casă Naţională de Sănătate, bani care se duc în buzunarul lui Samuel Calotă", spune Teodor Niţulescu.

"Vreo 360 de secţii de vot există"

Mai mult, subliniază fostul preşedinte al PSD Teleorman, Samuel Calotă a fost omul prin care Liviu Dragnea "a acţionat la adresa altor martori în dosarul "Referendumul":

"Plantarea lui la MAI e rodul lui Dragnea şi am înţeles de ce, pentru că a fost omul prin care a acţionat la adresa altor martori în dosarul "Referendumul". Ce nu a zis Pârpălea e mult mai grav: este cumpărarea tuturor reprezentanţilor partidelor, în secţiile de votare, că să permită reprezentanţilor PSD să modifice procesele verbale. Vreo 360 de secţii de vot există".

Teodor Niţulescu: Liviu Dragnea a sponsorizat campania lui Traian Băsescu din 2009

Potrivit acestuia, în Februarie 2012, Dragnea ar fi încercat să îl mituiască cu un post de senator şi să se întoarcă în PSD:

"Era vorba de două infracţiuni pe care le-am descoperit şi grave", mai povesteşte acesta.

Cum să vinzi o firma cu 5 milioane de euro profit, pe an, cu 500.000 de euro?

Revenind la privatizarea Teldrum, Teodor Niţulescu explică:

"Privatizarea firmei Teldrum e uşor de demonstrat, dar trebuie să se dorească şi pot să demonstrez că a fost o fraudă de proporţii. S-a privatizat cu activul, la sfârşit de noiembrie, în loc de decembrie, şi încasările au fost stabilite pentru decembrie. E vorba de terenurile de incinta, sub semnătură lui Dragnea, care arată că s-a subtilizat şi subevaluat un teren. Toate se pot demonstra, plecând de la documente care există la Registrul Comerţului. Când Dragnea a făcut trecerea acţiunilor la purtător, că să nu mai apară el, ultimii rămân înregistraţi la Registrul Comerţului, cei care au deţinut acţiunile, doi tipi, colegi de-ai lui Dragnea de facultate. Vânzarea acţiunilor, făcute de Fişcuci spre cei doi. Cum să vinzi o firma cu 5 milioane de euro profit, pe an, cu 500.000 de euro. De privatizarea Teldrum nicio instituţie a statului nu s-a ocupat până acum", a afirmat fostul lider PSD Telorman.

"Procurorii când vor să facă, fac, când nu vor, nu fac"

Acesta a mai spus că terenul din Municipiul Alexandria îl leagă pe Dragnea de Teldrum, prin subevaluare.

"A două problema: pachetul de acţiuni, vândut de către acţionarul majoritar către doi domni, care au o situaţie modestă financiară şi care nu justifică sumele respective, în condiţiile în care portofoliul şi patrimoniul firmei sunt uriaşe. Au folosit un tertip care înseamnă prostirea unor copii de grădiniţă. Dacă DNA intră pe lucrările publice de acolo, sunt salariaţi care, vrând nevrând, au trucat licitaţii. Toate lucrările la Consiliul Judeţean le-a luat de 12 ani de zile Teldrum. De 12 ani, lucrările la CJ le-a luat Teldrum. Altă chestiune care îl leagă: s-a vândut hotelul familiei Dragnea (...) printr-un control al ANAF s-a constatat că vânzarea e frauduloasă. Un bloc de opt niveluri, reparat de firma Teldrum în 2002 -2003, care a costat la 2 milioane de euro, s-a vândut cu 200 mii de lei. Dosarul a primit NUP la Parchetul General. Directorul controlului Tudose la Teleorman, care a susţinut raportul de inspecţie fiscală, a fost schimbat. Raportul s-a întors la Teleorman şi actuală directoare de la control l-a făcut cum a vrut Dragnea şi l-a dus la Parchetul General, în baza căruia a primit NUP.

Dacă vedeţi contractul de locaţie de gestiune, va minunaţi. Din 2002, de la privatizarea Teldrum până în 2005, hotelul familiei Dragnea a fost în locaţie de gestiune la Teldrum. În această perioada, a luat 500 de mii de lucrări de la Consiliul Judeţean. În contractul de locaţie, se stipula că reparaţia o suportă Teldrum. Veniturile hotelului sunt ridicole, dar erau susţinute de Teldrum. Când Tudose se dădea de ceasul morţii, că voiau să vadă valoarea investiei, mi-am adus aminte că nu sunt documente. M-am dus la Ministerul Turismului, pentru că, de la 2 stele a fost ridicat la 3 stele. Dosarul de la Ministerul Turismului dispăruse. Explicaţia unei directoare de acolo: 'noi ţinem decât 5 ani'. Pe drum, mi-am adus aminte de ascensorul hotelului (...) şi legea prevede că documentele, 10 ani de la reparaţie, se păstrează la firma. Şi am găsit-o, ăla păstrase facturile care făceau 2 miliarde de lei. Despre ce vorbim? Procurorii când vor să facă, fac, când nu vor, nu fac. Nu zic că îl ajută, omit, nu vor să dea drumul la documente", a detaliat Teodor Niţulescu