MENIU

,,Taxa pe lăcomie'' explodează în guvern! Un minister cere amânarea taxei de 2%

Război de proporții în guvernul Dăncilă

Ministerul Energiei a solicitat prorogarea cu un an a termenului de aplicare a contribuţiei de 2% din cifra de afaceri pentru companiile din energie, prevăzută în Ordonanţa de Urgenţă 114/2018, a declarat Doru Vişan, secretar de stat în minister, informează euractiv.ro

„Ministerul a cerut prorogare pe componenta de 2%. Prorogare pentru un an, după aceea rămâne de analizat”, a declarat Vişan, la ZF Power Summit.

Liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu s-a contrat săptămâna trecută cu ministrul finanțelor Eugen Teodorovici pe tema taxei, după ce șeful Senatului a spus că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre renunțarea la aceasta.

În replică, ministrul Eugen Teodorovici a spus că o eventuală modificare a OUG 114 va fi luată după discuţiI în coaliţie.

Comisia de buget a Senatului a amânat cu o săptămână discuțiilor privind OUG 114/2018 care prevede măsuri fiscale, printre care și introducerea "taxei pe lăcomie" pentru bănci. Amânarea a fost necesară, potrivit șefului comisiei, social democratul Viorel Arcaș, pentru ca toate amendamentele propuse să fie transmise Ministerului Finanțelor pentru a fi analizate. 

Mai multe articole despre:
guvern taxa pe lacomie