MENIU

Tăriceanu propune dialog, invocă mitologia antică, dar nu renunţă la atacurile către DNA

Călin Popescu Tăriceanu anunţă că va crea o platformă de dialog, "România Dialogului", o platformă la care sunt chemate ONG-uri, societatea civilă sau membri CSM, pentru a găsi o soluţie pentru a ieşi din criza politică.

Potrivit acestuia, primele dezbateri vor viza teme legate de Justiție.

"Amploarea problemelor cu care ne confruntăm pe de o parte, respectul pentru punctul de vedere al celorlalți, indiferent că sunt cei care manifestează în stradă, opoziția, societatea civilă în general, mă obligă să fac o amplă invitație la dialog. Voi lansa o inițiativă care se va numi 'România dialogului' și care va trebui, împreună cu toți cei care sunt interesați — instituții ale statului, partide politice, mediul academic, patronate, să încercăm să deslușim care sunt problemele cu care ne confruntăm și ce soluții găsim pentru rezolvarea lor. Având în vedere că în aceste zile discuția publică a fost animată și axată în special pe subiecte legate de domeniul Justiției, voi începe la acest dialog să discutăm aceste probleme", a spus Tăriceanu, la Senat. 

Călin Popescu-Tăriceanu a subliniat faptul că va prezenta propunerea sa conducerii Senatului, în următoarea ședință de Bp, dorind ca dialogurile să se desfășoare sub egida Parlamentului.

"Responsabilitatea pe care o avem cu toții, cei care avem poziții importante în stat, ne obligă să găsim soluțiile cu care unim societatea, asigurăm coeziunea socială și nicidecum vrem să adâncim dezbinarea. În proxima ședință a Biroului permanent al Senatului voi detalia propunerea pe care am prezentat-o acum și cu anumite chestiuni să zicem mai tehnice în așa fel încât ea să poată să capete concretețe și, bineînțeles, acest dialog să fie organizat sub auspiciile Parlamentului, care este singura instituție democratică aleasă a statului", a mai spus Tăriceanu.