MENIU

Tăriceanu: O colaborare a partidului care va fi înființat cu PSD este firească

Tăriceanu: O colaborare a partidului care va fi înființat cu PSD este firească

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi, că o colaborare a partidului pe care îl va înființa cu PSD ar fi normală și firească, în condițiile în care parlamentarii care au demisionat din PNL au intrat în Parlamement candidând din partea USL.

El a făcut aceste afirmații, întrebat cum comentează declația președintelui PSD, Victor Ponta, care a spus că PSD și partidul care va fi condus de Călin Popescu Tăriceanu ar putea reface USL.

”Subliniez, nu am niciun fel de complexe de a recunoaște că, în virtutea mandatului primit de la alegători, care ne-au votat pe lista USL, acest lucru ar fi normal și firesc, dar vreau să îi consult pe colegii mei și sigur va fi făcută o discuție cu PSD, cu premierul Ponta, în acest sens și să vedem dacă, prin efortul nostru, să contribuim la realizarea și la ducerea la îndeplinire a proiectului politic care a stat la baza creării USL și, pe cale de consecință, a programului politic care a fost aprobat de Parlament pentru guvernare”, a spus el.

Tăriceanu a arătat că a luat act de declarația premierul Victor Ponta, care este ”demnă de salutat”.

”Având în vedere că noi toți am fost aleși pe lista USL la alegerile parlamentare din 2012, nu mi s-ar părea nimic anormal, nimic nefiresc să dicutăm despre o posibilă colaborare cu PSD”, a menționat Călin Popescu Tăriceanu.

El a spus că, în acest moment, eforturile sale și ale colegilor sunt legate și focalizate pe demararea acțiunii care vizează înființarea partidului.

Tăriceanu a adăugat că, în contextul în care va fi un număr semnificativ de parlamentari care i se vor alătura, va trebui să se consulte aceștia, în primul rând, cu privire la direcțiile stategice de acțiune pe viitor.

Întrebat dacă își menținea opțiunea de a candida la Președinție, Tăriceanu a răspuns afirmativ.

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a fost întrebat, miercuri, dacă îşi mai doreşte refacerea USL cu partidul pe care îl va lansa fostul lider PNL, Călin Popescu Tăriceanu, el răspunzând: ”Dacă se poate, sigur că da”.

Călin Popescu Tăriceanu va lansa, joi, Partidul Liberal Reformator.