Tăriceanu lansează Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale
Călin Popescu Tăriceanu lansează Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale. Tăriceanu insistă că liberalii trebuie salvaţi de ei înşişi. Fostul preşedinte PNL a renunţat, momentan, să îşi mai facă partidul mult trâmbiţat, dar lansează astăzi un grup de iniţiativă. Adică o organizaţie neguvernamentală care să militeze pentru păstrarea valorilor liberale.
La eveniment participă mai mulţi parlamentari ai PNL, între care deputatul Daniel Chiţoiu, senatorul Daniel Barbu, deputatul Viorel Palaşcă, deputatul Andrei Gerea, dar şi fostul senator Cristian David şi fostul şef SIE Cătălin Harnagea.
Stănişoară: Grupul de Iniţiativă va fi un câştig pentru liberalismul autentic din România
Deputatul liberal Mihai Stănişoară se alătură Grupului de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, iniţiat de Călin Popescu Tăriceanu, afirmând că mişcarea este "un câştig pentru liberalismul autentic" şi că se vor mai alătura parlamentari, aleşi locali şi reprezentanţi ai societăţii civile.
Contactat joi de corespondentul MEDIAFAX, Mihai Stănişoară a declarat că a decis să adere la Grupul de Initiaţivă pentru Păstrarea Indentităţii Liberale pentru "a susţine şi implementa cu succes politici de dreapta în Romania", aşa cum a făcut când a decis să intre în Partidul Naţional Liberal, la începutul anului 2013.
"Apreciez că este un semn de seriozitate politică existenţa Grupului de Iniţiativă pentru Păstrarea Indentităţii Liberale. Sunt un om responsabil şi serios şi vă spun foarte clar şi deschis că acest Grup de Iniţiativă va fi un câştig pentru liberalismul autentic din România", a spus Stănişoară. Totodată, el a arătat că numărul parlamentarilor PNL care vor adera la Grupul de Initiaţivă pentru Păstrarea Indentităţii Liberal ar putea depăşi 25, urmând să se alăture şi aleşi locali liberali, dar şi reprezentanţi ai societăţii civile.
Tăriceanu a anunţat, marţi, că va lansa Grupul de iniţiativă pentru păstrarea identităţii liberale, din care vor face parte și parlamentari PNL.
Anunțul lui Tăriceanu a venit după ce în februarie spunea că înființează un nou partid liberal, iar în martie preciza că renunță la acest demers, însă anunța înființarea unei platforme economice liberale.
El a menţionat că vor fi şi parlamentari PNL care vor face parte din acest grup de iniţiativă, dar nu a dorit să dea mai multe detalii.
Tăriceanu a mai spus că în momentul de faţă este preocupat de ceea ce se întâmplă în PNL.
"Grupul de iniţiativă se constituie ca un semnal de alarmă pentru derapajele pe care PNL le înregistrează în acest moment. Mă refer la abaterile de la statut, la deciziile referitoare la fuziunea cu PDL, la părăsirea familiei liberalilor europeni şi trecerea în familia populară, la nivelul PE"”, a spus Tăriceanu.
"Acestea sunt lucrurile cele mai importante care mă preocupă, mă animă şi pe mine şi pe colegii mei"”, a adăugat el.
Călin Popescu Tăriceanu a precizat că acest grup va avea un rol şi în interiorul PNL şi în exteriorul lui.
"Nu are importanţă, important este semnalul pe care vrem să îl dăm"”, a arătat Tăriceanu.
La sfârșitul lunii februarie, când PNL a ieșit din USL, fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu şi-a anunţat demisia din partid.
Tăriceanu declara atunci că USL trebuie să continue, că va înfiinţa o nouă formaţiune liberală, care se va numi Partidul Reformator Liberal, şi că este interesat să candideze la Preşedinţie, fiind convins că îl va învinge la prezidenţiale pe Crin Antonescu.
După o lună, Tăriceanu îi transmitea o scrisoare deschisă liderului PNL Crin Antonescu, în care anunţa că nu va mai înfiinţa un nou partid liberal, dar preciza că a înfiinţat Platforma Economică Liberală.