MENIU

Tăriceanu, despre protestele din Parlament: "Manifestaţii de tip fascist! Aşa a început fascismul"

Călin Popescu Tăriceanu a avut o reacţie dură faţă de protestatarii care au scandat în faţa plenului. Şeful Senatului a catalogat protestul ca "manifestaţii de tip fascist". 

”Aceste manifestări sunt manifestări de tip fascist. Aşa a început fascismul şi totalitarismul în Europa. Şi comuniştii după război la fel s-au comportat, prin violenţă, să acapareze puterea. Atâta vreme cât eu sunt preşedinte al Senatului, vă spun că nu sunt dispus să închid ochii, să mă fac că nu văd şi să tolerez astfel de atitudini”, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că parlamentarii USR nu pot fi sancţionaţi pentru că le-au înlesnit protestatarilor accesul în Parlament, dar că el va cere modificarea Regulamentului Senatului.

”Accesul persoanelor străine nu poate fi interzis în Parlament şi nici nu vrem. Dar dacă aceste prevederi sunt folosite pentru a introduce în Parlament oameni al căror comportament este cel pe care l-am văzut, vom discuta să luăm nişte măsuri pentru a preveni pe viitor situaţii similiare. (...) Dacă USR asta înţelege prin politică, atunci va trebui să luăm nişte măsuri care să însemne anumite restricţionări, nu ale activităţii parlamentare, ci ale celor care au alte preocupări şi care sunt preocupări specifice străzii. Dacă vor să le importe în Parlament, eu vă spun că nu putem să transformăm Parlamentul din loc de dezbatere în loc de bătălie fizică, să-l transformăm în ring de box”, a mai spus preşedintele Senatului.

Mai multe articole despre:
proteste Tăriceanu manifestatii de tip fascist