MENIU

Tariceanu: Avem un conflict Președinte-Parlament. Joi mă văd cu Dragnea

Președinții celor două partide din coaliția majoritară, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, se vor întâlni de urgență joi. Anunțul a fost făcut de liderul ALDE după ce Klaus Iohannis a anunțat că retrimite legile Justiției la CCR și la Comisia de la Veneția. 

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu vor căuta soluții după ce Klaus Iohannis a decis să retrimită la Curtea Constituţională întregul pachet de legi ale justiţiei şi să sesiseze Comisia de la Veneţia, în contextul în care trei legi "nu sunt deplin adecvate standardelor constituţionale şi nici regulilor europene".

”Nu putem să asistăm pasiv la o rescriere din mers a Constituției. Într-o democrație autentică, separația puterilor în stat înseamnă colaborare constructivă pentru realizarea interesului public, respect reciproc între instituții, dar, mai ales, echilibrul și controlul reciproc dintre acestea. Legile justiției au rol esențial în punerea în aplicare a acestor principii. Întregul pachet legislativ a fost adoptat de Parlament, atenție, într-o săptămână, și apoi, natural, au fost necesare mai bine de patru luni și trei decizii al Curții Constituționale pentru a corecta unele prevederi”, a afirmat Iohannis.

Klaus Iohannis, atac dur la PSD: Retrimit legile justiţiei la CCR şi la Comisia de la Veneţia

Liderul ALDE este de părere că în acest moment avem un conflict între președinte și Parlament.

Mai multe articole despre:
justiţie Tăriceanu PSD Dragnea legile Justitiei