MENIU

Stroe,despre scoaterea lui Tăriceanu din DP:Dacă s-a ajuns aici,mare lucru nu mai e de sperat în PNL

Stroe,despre scoaterea lui Tăriceanu din DP:Dacă s-a ajuns aici,mare lucru nu mai e de sperat în PNL / Foto: gorjnews.ro

Radu Stroe a declarat, luni, după şedinţa Delegaţiei Permante în care s-a decis excluderea sa din partid, că nu înţelege comportamentul colegilor faţă de Călin Popescu Tăriceanu şi că, dacă s-a ajuns în această fază, mare lucru nu mai e de sperat.

Radu Stroe a declarat că 45 de colegi au votat pentru rămânerea sa în partid, 12 s-au abţinut, iar pentru excluderea sa au votat 95 de liberali.

Radu Stroe a spus că decizia aceasta, aşa cum a fost ea luată, "călcându-se Statutul în picioare", o acceptă, deşi o consideră incorectă şi a menţionat că le-a spus colegilor din Delegaţie că motivaţia excluderii sale este faptul că a susţinut menţinerea USL şi a partidului la guvernare.

"Le-am arătat că viaţa a demonstrat că decizia politică de ieşire din USL a fost total greşită şi că, prin urmare, este la raţiunea domniilor lor să ia această decizie", a spus Radu Stroe.

El a continuat: "Nu înţeleg în ce direcţie să îndreaptă PNL, însuşi comportamentul faţă de domnul Tăriceanu este un comportament cel puţin neelegant", adăugând că au fost împinse lucrurile "prea departe" şi că "oricâte puncte negre ar avea Tăriceanu, el rămâne unul dintre cei mai liberali prim-miniştri şi preşedinte de partid".

"Dacă membrii Delegaţiei Permanente au ajuns în această fază, mi se pare că mare lucru nu mai e de sperat în acest partid. Să dea Dumnezeu să greşesc eu", a comentat Radu Stroe.

El a precizat că deocamdată rămâne independent şi că se gândeşte dacă va colabora cu PSD.

BPN al PNL a decis la începutul lunii aprilie excluderea din formaţiune a lui Radu Stroe. Decizia finală în privinţa excluderii lui Stroe din PNL urma a fi luată în cadrul Delegaţiei Permanente a partidului, conform Statutului PNL.

Fostul preşedinte al PNL Călin Popescu Tăriceanu a ieşit, luni după-amiază, din şedinţa liderilor PNL, menţionând că BPN al PNL a votat o propunere a lui Ludovic Orban, care a susţinut că fostul premier liberal nu mai este, acum, membru în PNL.

Delegația Permanentă a PNL a votat luni cu majoritate de voturi pentru scoaterea lui Călin Popescu Tăriceanu din sala de ședințe a reuniunii, propunerea venind din partea lui Ludovic Orban ca urmare a obiecțiilor ridicate de Mircea Ionescu Quintus.