MENIU

Statul cheltuie 2 milioane de euro pe deplasările aleșilor. Trai neneacă pe banii românilor!

Parlament

Parlamentarii nu se uită la bani atunci când vine vorba de deplasări externe. Cifrele recente arată că au cheltuit două milioane de euro pentru călătorii în străinătate.

De la începutul acestui an și până acum statul a plătit 10 milioane de lei pentru ca aleșii să plece pentru deplasări în interes național.

Spre exemplu, anul trecut s-a organizat un târg de turism în Dubai, iar senatorii din PNL, PSD, dar și din UDMR au fost prezenți la acel eveniment. Printre ei se numără Alina Gorghiu, Radu Oprea, dar și Daniel Fenechiu.

Senatul a plătit aproape 70.000 de lei pentru cazarea, diurna, dar și transportul aleșilor. Aceștia au spus că au avut zile încărcate și pline de discuții cu oficialii din Dubai. 

Atât deputați, cât și senatori au beneficiat de acest lucru. Pe lângă țări precum Franța sau Belgia, unde sunt instituții europene importante, parlamentarii au vizitat continentele Asiei, dar și cel al Africii. Unul dintre ei a spus că nu a fost mulțumit de această experiență deoarece nu s-a putut bucura de frumusețile acelei țări pentru că tot ce a văzut a fost tavanul hotelului și al săliilor de conferințe unde a participat. 

",,În țările baltice. În Ucraina, una dintre ele a fost, în Polonia. Am fost în una, într-adevăr, și în Statele Unite. Una dintre deplasări a fost în Statele Unite, în departamentul de stat. Toate aceste deplasări sunt întâlniri la cel mai înalt nivel, "nu sunt plimbări>>", a afirmat deputatul Nicu Fălcoiu.