MENIU

Sondaj Avangarde. Primul partid în intențiile de vot. Calculele politice, date peste cap: se schimbă harta puterii. Politicianul în care românii au cea mai multă încredere

Cel mai recent sondaj dat publicității răstoarnă toate calculele politice. Iată ce s-ar întâmpla dacă duminica viitoare ar fi alegeri în România. În cine au românii cea mai multă încredere?

PSD câștigă detașat alegerile la 10 procente distanță, Marcel Ciolacu fiind desemnat politicianul cel mai de încredere. Sunt rezultatele celui mai recent sondaj de opinie realizat în România. 

Potrivit unui sondaj Avangarde, din procentajul total, 54% dintre respondenții români au afirmat cu certitudine că vor participa la alegerile europarlamentare programate pentru luna iunie, în timp ce 28% au exprimat intenția de a vota, 9% au indicat că nu cred că vor vota, iar 6% au declarat cu fermitate că nu vor participa la scrutin. 

Sondajul care răstoarnă toate calculele politice: partidul care suflă în ceafa PSD. Pe cine vor românii în fruntea țării

În privința partidului favorit, PSD se află în frunte cu un procent de 36%. Social-democrații conduc cu o marjă semnificativă, distanțându-se cu peste 10 procente față de PNL, care ocupă locul al doilea cu un procent de 15%. Este de menționat că diferența este relativ mică între PNL și AUR, care se clasează pe locul al treilea, având o diferență de doar două procente.

O întrebare-cheie din cadrul sondajului Avangarde s-a axat pe nivelul de încredere pe care cetățenii îl acordă anumitor politicieni din România. 

În această privință, Marcel Ciolacu a obținut o victorie zdrobitoare, cu un procent de încredere de 26% în rândul populației din România. El este urmat de Diana Șoșoacă și George Simion, care au obținut un procent de încredere de 23%.

Urmează Nicolae Ciucă, însumând 20%, și Klaus Iohannis, cu 16%. 

Partidul care conduce sondajele comandate pentru alegerile din 2024 - Cum influențează protestele preferințele românilor


Sondajul Avangarde a fost efectuat în perioada 8-21 ianuarie, pe un eșantion de 1150 de subiecți, în rândul populației adulte, neinstituționalizată.

Mai multe articole despre: