MENIU

Socialiștii europeni le arată pesediștilor cartonașul roșu!

Încă odată, liderii PSD sunt ignorați complet de confrații din Partidul Socialiștilor Europeni PES, care, la viitorul congres nu au invitat niciun reprezentant din partea Partidului Social Democrat.

Liderii PSD lipsesc de pe lista invitaților de la Congresul Partidului Socialiștilor Europeni, cel mai important eveniment înaintea alegerilor europarlamentare.

n cadrul evenimentului care va avea loc la Madrid, Frans Timmermans, candidatul PES la șefia Comisiei Europene va prezenta un nou manifest al socialiștilor, un nou contract social.

Nici unul dintre liderii PSD nu figurează pe lista congresului socialiștilor europeni care se va desfășura în perioada 22-23 februarie la Madrid, iar absența partidului aflat la guvernare la București este cu atât mai nefirească cu cât România deține președinția Uniunii Europene, scrie jurnalistul Cristian Unteanu în ziarul Adevărul. Potrivit site-ului PES,  la congresul de la Madrid socialiștii europeni ar urma să-și lanseze programul electoral în campania pentru alegerile europarlamentare din luna mai.

G4Media.ro a dezvăluit că liderul PSD, Liviu Dragnea, și premierul Viorica Dăncilă au lipsit de la congresul socialiștilor europeni care s-a desfășurat la începutul lunii decembrie la Lisabona, partidul fiind reprezentat de Rovana Plumb, președinta organizației de femei, și de câțiva parlamentari și europarlamentari.

La Congresul de la Lisabona, Partidul Socialiştilor Europeni (PES) l-a desemnat pe olandezul Frans Timmermans, în prezent prim-vicepreşedinte ale Comisiei Europene, drept cap de listă pentru alegerile europarlamentare din mai 2019, un scrutin ce se anunţă delicat pentru social-democraţi, aflaţi în pierdere de viteză în faţa conservatorilor şi a mişcărilor populiste.

Olandezul Frans Timmermans, care a criticat guvernul Dăncilă și PSD pentru derapajele de la statul de drept, a rămas la începutul lunii noiembrie singurul candidat al Partidului Socialist European, după ce slovacul Maroš Šefčovič s-a retras din cursă.

PSD nu l-a susținut pe Timmermans în cursa pentru candidatură. G4Media.ro a dezvăluit că Liviu Dragnea a trimis la Bruxelles o scrisoare de susținere pentru Maroš Šefčovič, fără să anunțe și fără să se consulte cu partidul.

 

Mai multe articole despre:
PSD PES congres socialistii europeni