Senatorul Valer Marian, atac dur la Liviu Dragnea. "A venit și a rămas în PSD doar din oportunism"
Liderii PSD din toată țara se pregătesc să îşi aleagă, duminică, 11 octombrie, preşedintele. Aproape 533.000 de membri ai partidului sunt aşteptaţi la urne, inclusiv în Republica Moldova, într-un scrutin în care unicul candidat este Liviu Dragnea.
În acest context, senatorul independent Valer Marian a criticat faptul că Partidul Social Democrat a organizat alegeri la care nu există decât un candidat.
Acesta l-a catalogat pe Liviu Dragnea drept "semidoct", "oportunist", dar şi "un strateg și un manager electoral veșnic perdant".
"Liviu Dragnea nu numai că nu are un crez social democrat, dar nu are nici un alt crez ideologic. Singurul lui crez este câștigarea a cât mai mulți bani și a cât mai multă putere pentru a-și realiza acest scop", a declarat Valer Marian.
„A venit și a rămas în PSD doar din oportunism politic, dar a menținut tot timpul canale de comunicare cu fostul președinte al PD și al României, Traian Băsescu. În cadrul PSD i-a trădat pe Ion Iliescu și Adrian Năstase în 2005, motiv pentru care a fost promovat de Mircea Geoană în funcția de secretar general al partidului. La Congresul PSD din 2010 l-a trădat însă și pe Mircea Geoană în favoarea lui Victor Ponta, care l-a menținut în funcția de secretar general și apoi l-a promovat președinte executiv al partidului. Nu i-a fost deosebit de loial nici lui Victor Ponta, căutând permanent să-și consolideze propria influență și autoritate în partid”, a adăugat el.
În acelaşi timp, senatorul independent a amintit şi de proiectul descentralizării administrative.
„În perioada în care a deținut funcția de vicepremier și de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Liviu Dragnea a înregistrat un eșec usturător cu proiectul său de descentralizare administrativă și nu a reușit să finalizeze mult trâmbițatul proiect de regionalizare a României. Pecetea eșecului său a constituit-o decizia Curții Constituționale prin care proiectul său de descentralizare administrativă a fost declarat neconstituțional, fiind pur și simplu decimat de înalta instanță constituțională, care a reținut peste 40 de motive de neconstituționalitate.”