MENIU

Șeful Senatului, îngrijorat după retragerea SUA din acordul nuclear

Seful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a reacționat după decizia SUA de a se retrage din acordul nuclear cu Iranul.

Seful Senatului s-a declarat preocupat de evoluțiile viitoare din mediul de securitate al Orientului Mijlociu.

”Am citit, cu o notă de îngrijorare și preocupare pentru evoluțiile viitoare, știrea că președintele american Donald Trump a anunțat oficial, la 8 mai a.c., retragerea unilaterală a SUA din acordul privind programul nuclear iranian. Suntem preocupați de eventualele evoluții nedorite în mediul de securitate a Orientului Mijlociu care ar putea conduce la reapariția spectrului unei amenințări nucleare în această regiune de proximitate (...)Îmi exprim încrederea că Iranul, statele membre UE și statele părți ale Planului Comun vor continua să-și mențină sprijinul față de soluția multilaterală agreată, prin care să se garanteze că Iranul nu va dezvolta un program militar nuclear și că-și va respecta angajamentele de a utiliza energia nucleară exclusiv în mod pașnic și pentru activități eminamente civile, sub monitorizarea și verificarea întregului ciclu de către a Agenția Internațională pentru Energie Atomică”, a declarat Tăriceanu.

Tot astăzi, în Parlament, la ”Ora Guvernulu”, șeful Senatului a sărit în apărarea ministrului Justiției, Tudorel Toader. 

Ideea de luptă împotriva corupției înseamnă un demers politic; nu este un demers natural al statului de drept, o reacție reală a statului de drept, este o campanie organizată, la fel cum se organiza și în anii ’50 lupta împotriva burghezo-moșieriei, a spus Tăriceanu.

”Și atunci, ca și acum, normele statului de drept erau călcate în picioare. Astăzi, din partea reprezentanților Opoziției m-aș fi așteptat măcar o singură remarcă legată de stadiul și de starea statului de drept din Românie. Dragi colegi, protocoalele dintre SRI și DNA nu vă preocupă? Colaborările dintre SRI și CSM vi se par naturale, normale, astea sunt trăsăturile statului de drept? (...) Mi-aduc aminte din copilărie, la o vizită a unei delegaţii sovietice în România, Stalin murise. Ce se striga? Ce se scanda? Stalin! Aşa ştiau oamenii, aşa învăţaseră.Am impresia că şi dvs aţi rămas cu o placă de patefon la care s-a zgâriat şanţuleţul şi care spune un singur lucru: Să continuăm lupta împotriva corupţiei! Cum o continuăm?", a afirmat seful Senatului în plenul Senatului.

DNA cere 3 ani de închisoare cu executare pentru Tăriceanu. Sentința, pe 22 mai

 

Mai multe articole despre:
Iran Tăriceanu SUA acord nuclear trump