MENIU

Ședință decisivă joi, în Coaliție, pentru stabilirea calendarului prezidențialelor. Grindeanu: Această răzgândeală bine nu a făcut, dar nici nu a dus la stricăciuni definitive

Marcel Ciolacu alături de Sorin Grindeanu

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a anunțat, miercuri, că şedinţa Coaliţiei în care se va discuta despre calendarul alegerilor prezidenţiale va avea loc joi, la ora 9.00. El a arăta că s-ar putea ca unii să se gândească că trebuie amânate alegerile prezidenţiale până peste doi ani, că poate aşa intră în turul doi, menționând că nu există însă o astfel de variantă.

”O să ştim mai multe lucruri mâine. Mâine vom avea o şedinţă a coaliţiei, la 9.00, cei care au participat la aceste consultări cu celelalte forţe politice, premierul şi cei doi vicepremieri, ne vor transmite concluziile şi vom merge înainte”, a afirmat Grindeanu despre discuţiile privind calendarul alegerilor prezidenţiale. 

Tensiuni în Coaliție înainte de ședința de joi. Variantele discutate de Ciucă și Ciolacu. Scenarii pentru data alegerilor prezidențiale

Ministrul Transporturilor a precizat că ”ţara trebuie să fie guvernată şi este guvernată în acest moment şi e guvernată bine”.

”Alegeri oricum trebuie să avem. S-ar putea ca unii să se gândească că trebuie să amânăm alegerile prezidenţiale până peste doi ani, că poate aşa intră în turul doi. Nu există această variantă. Noi trebuie să facem alegeri prezidenţiale în această toamnă şi alegeri parlamentare la fel”, a completat el. 

Întrebat dacă acest blocaj din coaliţie a duc la pierderea încrederii în Coaliţie, Grindeanu a răspuns ”Această răzgândeală bine nu a făcut, în mod cert, dar nici nu a dus la stricăciuni definitive, ireparabile. Nici nu pot să fiu ipocrit să spun că a făcut bine această răzgândeală a partenerilor noştri”. 

Consultările pentru data alegerilor prezidențiale au eșuat! Orban vrea o moțiune de cenzură împotriva Guvernului