MENIU

Soarta alegerilor prezidențiale, tranșată de PSD și PNL în ședințe separate! Ciucă: Candidatul comun a ieșit din raza de interes - Coaliția, întâlnire crucială de la 18:30, la Vila Lac

Soarta alegerilor prezidențiale, tranșată de PSD și PNL în ședințe separate! Nicolae Ciucă: Candidatul comun a ieșit din raza de interes

Discuții maraton, miercuri, în interiorul partidelor care alcătuiesc Coaliția! Liderii celor două partide din arcul guvernamental trebuie să decidă data la care vor avea loc cele mai importante alegeri din țara noastră, alegerile prezidențiale. Încă există neînțelegeri legat de luna alegerilor și, inclusiv, despre candidați.

Liderii PSD și PNL s-au întâlnit, miercuri, în două ședințe cruciale privind soarta alegerilor prezidențiale. Reprezentanții celor două partide trebuie să stabilească atât data alegerilor prezidențiale, cât și dacă vor merge cu candidați comuni sau cu candidați separați la scrutinul pentru cea mai importantă funcție în stat.

Discuții pe marginea acestor subiecte au loc chiar la această oră. Ele se vor finaliza, cel mai probabil, cu câte o decizie luată în forurile statutare ale fiecărei formațiuni în parte după care o decizia finală ar putea să fie luată în cadrul unei întrevederi a liderilor Coaliției ce va avea loc miercuri seara, la Vila Lac. 

Întâlnirea ar urma să aibă loc de la 18.30, susțin surse politice citate de Realitatea PLUS. 

"Vom discuta aspectele legate de data alegerilor. Problema candidatului comun cred ca a iesit din raza de interes a amandurora (a sa si a lui Ciolacu - n.r.) fara niciun fel de limitare si noi ne dorim sa discutam cat se poate de serios acest aspect al datei alegerilor, tinand cont de faptul ca sunt foarte multe mesaje", a declarat, miercuri, Ciuca. 

Intrebat daca crede ca insistenta PSD de a programa alegerile in luna septembrie ar avea legatura cu momentul recalcularii si majorarii pensiilor, liderul PNL a raspuns: "Eu imi doresc foarte mult sa nu mai creada cineva ca poate sa pacaleasca oamenii atat de usor. Ca atare, daca exista posibilitatea sa demonstram ca nu acesta este obiectivul, atunci putem sa mutam data alegerilor". 

Intrebat daca ministrii liberali vor bloca o posibila astfel de hotarare (de mutare a datei scrutinului din decembrie - n.r.), Nicolae Ciuca a spus: "Luam decizia dupa ce ne asezam la masa. Ministrii sunt numiti pe baza unei decizii politice, ca atare e normal ca modul de a reactiona la anumite impulsuri sa fie pe baza de decizie politica". 

Tandemul care ar putea să dea peste cap tote calculele politice, în septembrie. Ce spune Ciucă despre acest scenariu și cum ar putea influența răspunsul soarta Coaliției