MENIU

Secretele din viața lui VICTOR PONTA

Premierul Victor Ponta, cel mai bine cotat candidat din cursa prezidenţială din noiembrie, a abandonat cariera juridică pentru a avea  un parcurs fulminant pe scena politică. „Adevărul“ a făcut o radiografie a vieţii premierului, aşa cum a fost, cu bune şi cu rele.

Premierul s-a născut în urmă cu 42 de ani, în Bucureşti, şi este cel mai tânăr candidat înscris în cursa pentru cea mai înaltă funcţie în stat. Într-un interviu TV din 2013, Cornelia Naum, mama premierului, declara că, încă de mic, Victor Ponta avea înclinaţii de lider. „El a fost din grădiniţă un lider şi apoi, la şcoală, în liceu, mai ales când s-a apucat de baschet, era o vedetă. El stabilea întotdeauna unde se fac excursiile, el era ghidul şi le povestea istoria locurilor vizitate, captând atenţia oamenilor“, a dezvăluit mama premierului într-una dintre rarele ieşiri publice. Tot Cornelia Naum a mai povestit că, deşi premierul nutrea să ajungă preot, la fel ca bunicul său, în secret îşi cam dorea să ajungă politician. 

Într-o emisiune la Adevărul Live, premierul Victor Ponta a explicat originile numelui său. „Familia mea, «Ponte», a venit în România, din Trieste, cu peste 100 de ani în urmă, adusă fiind de către împăratul austro-ungar pentru a construi drumul de la Pecica la Nădlac”. Adversarii săi politici au prezentat o altă versiune a originii sale: străbunicii lui Ponta s-ar fi tras din Albania, iar apoi au plecat spre Italia. 

 

 Mai mult pe  adevarul.ro