MENIU

SCENARIU ULUITOR privind adevăratul MOTIV al scandalului uriaș MIRCEA BĂSESCU

SCENARIU ULUITOR privind adevăratul MOTIV al scandalului uriaș MIRCEA BĂSESCU

Și dacă Scandalul Mircea Băsescu nu-i altceva decît un punct din Planul PSD: Victor Ponta – președinte cu orice preț, dar mai ales printr-o lovitură minuțios pregătită?- scrie Ion Cristoiu pe blogul personal.

Gîndul acesta, aparent năstrușnic, s-a ivit din discuția de puțin timp încheiată cu Rareș Bogdan, notează maestrul Ion Cristoiu.

Rareș Bogdan, conform anunțului făcut aseară, în direct, la Realitatea Tv, m-a răpit de  la Bibliotecă pentru a discuta, la o cafenea din oraș, întîmplările din ultimul timp, succedîndu-se parcă după un Plan bine pus la punct.

Victor Ponta, dar și liderii Opoziției, cer demisia lui Traian Băsescu. Am căzut de acord cu Rareș Bogdan că, aparent, cererea de demisie e o lozincă electorală. M-am uitat însă în Constituție. Articolul 97 spune că în caz de demisie a Președintelui, Guvernul organizează alegeri în termen de 90 de zile.
Dacă Traian Băsescu demisionează, Guvernul care hotărăște data alegerilor e guvernul Ponta. Dacă nu mă înșel, 90 de zile înseamnă termen maxim.

Fie și sub pretextul situației din Ucraina, Guvernul poate organiza alegeri mult mai devreme, în interiorul termenului prevăzut pentru campania electorală.Sub pretextul că e vorba de interesul național, Victor Ponta candidează.

E vreo problemă să cîștige în condițiile  în care:

  1. Opoziția n-a reuști nici măcar să aibă un candidat unic?
  2. La Cotroceni e interimar Păpușa gonflabilă a PSD, Călin Popescu Tăriceanu. Tîrîtor cum îl știm, ce-l oprește pe Tăriceanu să facă tot felul de dezvăluiri compromițătoare despre legăturile liderilor Opoziției cu Traian Băsescu?

Am căzut de acord cu Rareș Bogdan că numai un asemenea scenariu ar explica uriașul Scandal Mircea Băsescu, în care sunt implicați: foști ofițeri de Securitate, precum Dan Voiculescu și Pavel Abraham, serviciul secret al Ministerului de Interne, aflat în subordinea lui Victor Ponta, rețeaua de Informatori a acestui serviciu din Penitenciare.

În cazul unor alegeri obișnuite, Victor Ponta n-are nici o șansă.Alegerile provocate de demisia lui Traian Băsescu îl dau sigur cîștigător.

Întrebarea, marea întrebare, rămîne următoarea: Va demisiona Traian Băsescu?