MENIU

Scandalul Volkswagen. Băsescu, atac la adresa Germaniei. Ce le transmite ambasadorilor din țară

Fostul președinte, Traian Băsescu, scrie, în cadrul unei postări pe Facebook, în contextul în care ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei la București "salută public anticorupţia manifestată prin arestările fără judecată (preventive)", că n-a auzit despre nicio arestare fără judecată (preventivă) la firma Volkswagen, în urma scandalului în care a fost implicată. În acest context, fostul șef de stat se întreabă ce ar răspunde ambasadorul Germaniei la Bucureşti dacă ar fi întrebat de un jurnalist român "de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană".

"Dar în România? Sunt printre aceia care cred şi au crezut în acţiunea hotărîtă împotriva corupţiei.
La Bucureşti, frecvent, ambasadorii SUA, Germaniei, Marii Britanii sau Olandei salută public anticorupţia manifestată prin arestările fără judecată (preventive) atunci cînd este vorba despre suspiciuni de corupţie.

In Germania n-am auzit despre nicio arestare fără judecată (preventivă) la Volkswagen şi la autoritatea de stat care, împreună, au înşelat consumatori de pe toate continentele măsluind cu bună ştiinţă caracteristicile tehnice a peste 11 milioane de maşini vîndute, furînd sume uriaşe din buzunarele cetăţenilor.

Oare dacă ambasadorul Germaniei la Bucureşti ar fi întrebat de un jurnalist român de ce nu sunt arestaţi preventiv cei responsabili de înşelătoria germană, ce ar răspunde?
Ne-ar spune cumva că în Germania trebuie respectate drepturile omului şi prezumţia de nevinovăţie? Dar în România?", scrie Traian Băsescu pe Facebook.

 

 

Die Welt: Guvernul german şi UE ştiau că Volswagen utiliza sisteme speciale privind emisiile

 



Scandalul Volkswagen. Martin Winterkorn, directorul general al grupului Volkswagen, a anunţat miercuri după-amiază că demisionează, asumându-şi responsabilitate în scandalul emisiilor izbucnit în Statele Unite.

Scandalul Volkswagen. "Sunt şocat de evenimentele din ultimele zile. În principal, sunt uimit de faptul că deficienţe de această amploare au fost posibile în Grupul Volkswagen. În calitatea de director general, accept responsabilitatea pentru neregulile depistate la motoarele diesel şi am cerut Consiliului de supraveghere să accepte încheierea mandatului meu la conducerea Grupului Volkswagen. Fac acest gest în interesul companiei, deşi nu am fost conştient de nicio neregulă de care să fiu eu responsabil", a spus Winterkorn, scrie Mediafax.ro.

"Volkswagen are nevoie de un nou început, inclusiv la nivel de personal. Eu deschid drumul pentru un nou început prin demisia mea", a adăugat Winterkorn.