MENIU

Scandalul alegerilor locale se mută în instanță. Dragnea amenință că îi dă în judecată pe liberali

Scandalul alegerii primarilor în două tururi de scrutin se mută în instanţă. Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că ia în calcul să îi dea în judecată atât în penal, cât și în civil pe liberali dacă aceștia vor ataca în contencios administrativ hotărârea de guvern prin care s-a stabilit că pe 5 iunie vor fi organizate alegerile locale, potrivit Realitatea TV. 

"Se poate discuta aici de posibile infracțiuni, de constituirea unui grup infracțional organizat, în condițiile în care pe un site a apărut această propunere de scenariu, în care invită și incită și se pare că dumnealor au accesat la această incitare să atace în instanța de contencios o hotărâre a Guvernului, anunțând public că nu au o problemă cu hotărârea de guvern respectivă, ci pentru a folosi acest pretext ca să atace o lege la CCR. Este un abuz de drept. Este un fel de te dau în judecată, dar n-am nimic cu tine. Am vorbit cu juriști, care sunt pregătiți și pe parcursul civil și pe cel penal să reacționeze, imediat cum apare acest demers", a spus Liviu Dragnea.

Guvernul a decis, săptămâna trecută, că alegerile locale vor avea loc la data de 5 iunie. Startul campaniei electorale ar urma să fie dat în data de 6 mai 2016, iar o zi mai târziu, pe 7 mai, ar urma să se stabilească prin tragere la sorţi numărul de ordine de pe buletinele de vot.

Comunicarea listei cuprinzând denumirile şi semnele electorale ale partidelor politice, ale alianţelor politice, ale alianţelor electorale, precum şi ale organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, legal constituite, care au dreptul să participe la alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, către toate birourile electorale de circumscripţie trebuie să fie făcută cel târziu în data de 12 aprilie 2016. Cu 30 de zile înaintea datei votării - cel târziu în ziua de 6 mai 2016 - vor trebui aduse la cunoştinţă publică numărul circumscripţiilor electorale, delimitarea şi numerotarea fiecărei secţii de votare, precum şi sediile acestora.

În ceea ce privește suma alocată pentru desfăşurarea alegerilor locale, care vor avea loc în 5 iunie, aceasta este de 350 milioane de lei. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, afirma, în urmă cu câteva zile, că suma este mai mare decât cea atribuită la alegerile precedente întrucât nu se mai utlizează fonduri de la bugetele locale, potrivit Mediafax.

 
Mai multe articole despre:
PNL PSD alegeri locale Liviu Dragnea dare in judecata