Rezultate alegeri parlamentare 2016 Bucureşti. Cine sunt cei 10 ”capi de listă” din Bucureşti
În acest articol, aflăm cine sunt candidații propuși de marile partide drept capi de listă la Camera Deputaților și Senat, la alegeri parlamentare 2016.
În București, se pare că cele mai multe dintre voturile de la alegeri parlamentare 2016 vor fi împărțite de PSD, PNL, USR, ALDE și PMP. Aflăm în continuare cine sunt reprezentanții acestor partide care au fost plasați primii pe listele de la alegeri parlamentare 2016.
Rezultatele alegerilor parlamentare ne vor arată care partide vor prinde pragul electoral. În cazul în care iau 5% din voturi, acești ”capi de listă” vor fi cu siguranță în viitorul Parlament al României.
UPDATE: Un exit poll prezentat de news.ro arată că, în București, PSD a obținut 38% din voturi la alegeri parlamentare 2016. USR este pe 2 în topul din București, cu 25%. Liberalii se clasează abia pe poziţia a treia, la distanţă de USR, având în jur de 15%.
Rezultatele la alegerile parlamentare 2016 arată că este foarte posibil ca România să aibă un nou premier. Aflăm calculele electorale, după primele exit poll-uri, AICI.
Rezultate alegeri parlamentare 2016 Bucureşti. Principalii candidați ai PSD:
Camera Deputaților
Petrea Gabriel - În vârstă de 32 de ani, Gabriel Petrea este liderul Tineretului Social Democrat (TSD) de la sfârșitul lui 2015. Petrea a fost și viceprimar la Primăria Sector 6 din București, dar a demisionat din această funcție la sfârșitul anului 2015. Cariera sa pare să o urmeze pe cea a Ecaterinei Andronescu, notează hotnews.ro. Înainte de a ajunge viceprimar din partea USL, el a condus mai multe organizații neguvernamentale studențești și a ocupat mai multe funcții în cadrul Universității Politehnica din București și a Ministerului Educației, în perioada în care Andronescu a fost rector al Universității și ministru.
Senat
Andronescu Ecaterina - Candidata în vârstă de 68 de ani este președinte al Senatului Universității Politehnica din București. Andronescu a fost ministru al educației de trei ori, cel mai recent dintre mandate fiind cel dintre lunile iulie și decembrie ale anului 2012.
Rezultate alegeri parlamentare 2016 Bucureşti. Principalii candidați ai PNL:
Camera Deputaților
Săftoiu Ana-Adriana - Fostă ziaristă, Adriana Săftoiu este un fost consilier prezidențial și purtător de cuvânt al președintelui Băsescu. Între 2008 și 2012, Săftoiu a fost deputat de Prahova din partea PNL. La 1 februarie 2012, Săftoiu a demisionat din funcția de deputat și nu a mai candidat pe listele Uniunii Social-Liberale pentru un nou mandat parlamentar, potrivit enciclopediei online Wikipedia.
La 23 decembrie 2012, a fost exclusă din PNL, la propunerea organizației locale din Prahova, motivată de faptul că opiniile fostului deputat nu mai corespondeau cu opiniile partidului, deși unele surse spun că excluderea s-ar fi datorat conflictului cu liderul partidului și fostul președinte-interimar, Crin Antonescu. La 8 martie 2013, Adriana Săftoiu s-a înscris în Partidul Democrat-Liberal (PDL), la invitația președintelui Vasile Blaga. A fost aleasă purtator de cuvânt al PDL. După fuziunea PDL-PNL, Săftoiu a ajuns membră a partidului pe care îl părăsise cândva.
Senat
Dănăilă Leon - Deși are 83 de ani, medicul Leon Dănăilă este un străin al lumii politice. Leon Dănăilă este medic neurochirurg la Spitalul ”Gh. Marinescu” din București. Membru titular al Academiei Române din 2004, Dănăilă este unul dintre cei mai respectați medici români din toate timpurile. În 2015, o echipă BBC a realizat un documentar despre activitatea medicului român. Dănăilă a acceptat propunerea PNL de a candida la alegeri și apoi și-a argumentat decizia.
„Sper ca și în politică să ia mulți exemplu de la felul în care mi-am condus eu și persoana, și secția, și activitatea neurochirurgicală din România. Fără politică nu se pot aplica niște legi generale în niciun domeniu. Tehnocrația este bună, dar este prea limitată. Oamenii politici au vederi mai mari”, a spus el.
Rezultate alegeri parlamentare 2016 Bucureşti. Principalii candidați ai USR:
Camera Deputaților - Dan Nicuşor Daniel
În vârstă de 46 de ani, Nicușor Dan este un activist civic și matematician român care s-a implicat în politică înființând mai întâi Uniunea Salvați Bucureștiul, care, după alegerile locale din vara lui 2016, s-a transformat în Uniunea Salvați România.
Dan a candidat la funcția de primar general al Capitalei în 2012 și 2016. Din iunie 2016, este consilier general al municipiului București. La alegerile din 2016 din București a fost ales de 30,5% dintre alegători, fiind învins de candidata PSD Gabriela Firea.
Senat
Alexandrescu Vlad-Tudor - Vlad Alexandrescu (51 de ani) este un istoric al ideilor și profesor român, fost ambasador al țării noastre în Luxemburg. Între noiembrie 2015 și mai 2016, Alexandrescu a fost ministru al Culturii în Guvernul Cioloș.
Rezultate alegeri parlamentare 2016 Bucureşti. Principalii candidați ai PMP:
Camera Deputaților
Steriu Valeriu-Andrei - Steriu, în vârstă de 51 de ani, a fost ales în 2009 în Parlament pe listele PSD. În 2009, a trecut la UNPR, iar după fuziunea PMP-UNPR a ajuns candidat al formațiunii conduse de Traian Băsescu. În prezent, Steriu este președinte executiv al PMP, iar între 2001 și 2005 a fost Secretat de Stat în Ministerul Agriculturii.
Doctor în economie agricolă, inginerul Steriu este și vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice din Camera Deputaților. Steriu este și liderul organizației PMP București.
Senat
Băsescu Traian - Traian Băsescu a fost președinte al României între 2004 și 2014 și primar al Bucureștiului între 2000 și 2004. După ce și-a încheiat mandatul de președinte al României, Traian Băsescu s-a implicat în ridicarea unui nou partid, Mișcarea Populară, al cărui lider este în prezent.
Rezultate alegeri parlamentare 2016 Bucureşti. Principalii candidați ai ALDE:
Camera Deputaților
Constantin Daniel - Daniel Constantin (38 de ani) este fost ministru al Agriculturii și fost președinte al Partidului Conservator. Deputat ALDE de Argeș, Constantin a trecut pe rând prin mai multe funcții, ca cea de director general la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (în perioada aprilie-octombrie 2009), evaluator la Banca Mondială în cadrul proiectului MAKIS, și coordonator al Corpului Consilierilor de Integrare Europeana din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale la Ministerul Integrării Europene.
Pe 7 mai 2012 a fost numit Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale în guvernul Ponta. În al treilea guvern al lui Victor Ponta, Constantin a fost numit și vice-prim-ministru, ca principal reprezentant al PC în cadrul alianței cu PSD, UNPR și UDMR.
Senat
Popescu-Tăriceanu Călin-Constantin-Anton - În vârstă de 64 de ani, Călin Popescu Tăriceanu este președinte al Senatului. Tăriceanu a fost premier între 2004 și 2008, în timpul primului mandat de președinte al lui Traian Băsescu. Tăriceanu a părăsit PNL în 2014, reprezentând PLR/ALDE din 2015.
În noiembrie 2014, a candidat și la președinția României, fiind al treilea cel mai votat dintre pretendenți, după Klaus Iohannis și Victor Ponta. La scrutinul din decembrie 2014, Tăriceanu a primit 5,36% din voturile românilor care s-au prezentat la urne.
Rezultatele de la alegeri parlamente 2016 din Bucureşti şi din ţară vor fi publicate de realitatea.net de îndată ce vor fi disponibile. Rămâneţi alături de noi!