MENIU

Suspendarea Realitatea TV, subiect de discuție în Parlamentul European. Poziția premierului Dăncilă

Suspendarea Realitatea TV, subiect de discuție în Parlamentul European. Poziția premierului Dăncilă / Foto: gov.ro
Suspendarea Realitatea TV, subiect de discuție în Parlamentul European. Poziția premierului Dăncilă

Suspendarea emisiei Realitatea TV a fost subiect de discuție în Parlamentul European. Premierul Viorica Dăncilă a ținut să precizeze că Guvernul României nu a avut nicio legătură cu decizia luată de CNA. Răspunsul premierului a venit ca urmare a intervenției lui Cristian Preda. Europarlamentarul român le-a spus colegilor săi europeni despre măsura luată împotriva Realității TV și a libertății de exprimare.

Europarlamentul Cristian Preda a acuzat-o pe Viorica Dăncilă, astăzi, în Parlamentul European, că are o "gândire ceauşiştă" şi a făcut referire la suspendarea emisiei postului Realitatea TV.

"Aţi susţinut în numeroase rânduri că activitatea Comisiei Europene e bazată pe superficialitate. De asemenea, aţi criticat că forţe străine. Cum credeţi că veţi putea colabora cu PE? În momentul în care discutaţi, în România, un post de televiziune are emisia suspendată pentru că a transmis imagini de la protestele din 10 august. Să-i transmiteți domnului Bullmann că situația presei din România este o combianție de propagandă, de presiune asupra jurnaliștilor și că nu mai există presă liberă în România. Asta ar trebui să vă îngrijoreze, doamna premier, dacă nu ați fi într-o logică ceaușistă, dacă nu ați dori să reveniți la timpurile în care propaganda era preferată adevărului", a declarat Cristian Preda.

În replică, premierul Viorica Dăncilă a declarat: "Domnule Preda, aţi făcut o afirmaţie foarte gravă legată de libertatea presei. Vă asigur, asigur Parlamentul European, că Guvernul României nu are nicio legătură cu acest aspect, dar asta înseamnă dezinformare, asta înseamnă ceea ce nu trebuie să facem de acum încolo. Într-adevăr, un post TV a avut întreruptă emisia pentru 10 minute, lucru decis de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Nu ştiu care este motivul, nu are Guvernul României nicio legătură cu acest lucru, dar trebuie ca noi ca şi pro-europeni trebuie să fim atenţi la declaraţiile şi să vorbim ceea ce reflectă realitatea, pentru că altfel vom fi judecaţi şi noi care ne dorim pentru UE un viitor mai bun."

 

 

CNA suspendă emisia postului Realitatea TV!

Reamintim că CNA a decis suspendarea emisiei postului Realitatea TV în data de 17 ianuarie, preţ de 10 minute, în întervalul 19:00-19:10. Motivul? Relatarea evenimentelor din 10 august 2018, când a fost mitingul Diasporei.

Rareş Bogdan, veste groaznică după ce s-a decis suspendarea emisiei Realitatea TV