MENIU

Reacția PNL după ce Marian Petrache a fost pus sub acuzare de DNA

Raluca Turca, președintele interimar al PNL, a reacționat, într-un mesaj postat pe pagina personală de Facebook, după ce secretarul general al partidului și președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru luare de mită și șantaj. 

Turcan susține că gestul lui Marian Petrache de a demisiona de la conducerea PNL este unul corect și demn și a subliniat că are încredere în justiție. 

"Avem încredere în justiție, avem încredere că adevărul va ieși la suprafață. Este un gest corect și demn făcut de domnul secretar general Marian Petrache. Am respectat și respectăm în continuare independența justiției și principiile statului de drept, ca fiind singura formulă democratică în care poate fi garantată prezumția de nevinovăție. Clarificarea suspiciunilor care planează asupra unei persoane, cu respectarea principiului egalității în fața legii, revine organelor judiciare și instanțelor. Spre deosebire de PSD, noi am respectat întotdeauna solicitările organelor judiciare. Avem această conduită pentru că dorim să facem o departajare cât se poate de clară între justiție și acțiunea politică, cu scopul de a respecta criteriile de integritate asumate", a scris președintele interimar al PNL.

Marian Petrache a fost audiat, vineri dimineață, de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzat că l-a șantajat pe fostul primar din Jilava, Adrian Mădlin. Potrivit DNA, faptele ar fi fost comise în perioada 2007-2008, când acesta ocupa funcția de secretar de stat în Ministerul de Interne. 

În urma acestei anchete, Petrache a anunțat că va demisiona din funcțiile pe care le ocupă în PNL.

Mai multe articole despre:
DNA Raluca Turcan Marian Petrache