MENIU

Reacția Administrației Prezidențiale, cu privire la românul răpit în Burkina Faso

Președintele Klaus Iohannis este informat constant în legătură cu evoluția situației în cazul românului răpit în Burkina Faso.

"Președintele României este informat constant în legătură cu evoluția situației. Administrația Prezidențială are reprezentant în celula de criză de la MAE", au precizat marți pentru AGERPRES reprezentanți ai Administrației Prezidențiale.

Celula de criză interinstituțională care gestionează situația cetățeanului român răpit în Burkina Faso analizează știrea de presă cu privire la mesajul audio referitor la cetățeanul român, a informat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

"Autoritățile române competente reprezentate în Celula de criză interinstituțională convocată de MAE după răpire verifică în regim de urgență veridicitatea informațiilor prezentate în știrea de presă, inclusiv a mesajului audio. Celula de criză interinstituțională convocată de MAE (din care mai fac parte SIE, SRI, MApN, Administrația Prezidențială) lucrează în permanență pentru gestionarea situației", a precizat MAE.

Conform comunicatului, împreună cu MAE, care acționează pe toate canalele diplomatice disponibile și gestionează activitatea de comunicare, autoritățile române competente în domeniul securității naționale (SIE, SRI, MApN) care sunt reprezentate în celula de criză convocată de MAE depun toate eforturile pentru eliberarea cetățeanului român.