MENIU

Raluca Turcan: PNL nu votează bugetul dacă nu vor fi acceptate cele șapte amendamente pe educație

<p>Raluca Turcan: PNL nu votează bugetul dacă nu vor fi acceptate cele șapte amendamente pe educație&nbsp; </p>

Vicepreședintele Partidului Național Liberal, deputatul Raluca Turcan, a declarat, vineri, că parlamentarii PNL vor da un vot negativ proiectului de buget pe 2015, dacă Executivul nu va majora sumele alocate educației și cercetării, informează Agerpres.

"Actuala propunere de buget pentru Ministerul Educației Naționale demonstrează că România nu se poate dezvolta sub o guvernare PSD. Nu avem nevoie de un buget de supraviețuire, ci de unul capabil să producă o creștere economică și social, prin programe multianuale de dezvoltare. Dacă actualul guvern nu va răspunde solicitărilor noastre, vom da un vot negativ propunerii de buget pentru 2015. Bugetul Educației pe 2015 amăgește și întreține un sistem la limita supraviețuirii! Proiectul de buget pentru anul 2015 a fost scris cu mare întârziere și urmează să ajungă abia astăzi în Parlament. Concluzia: Guvernul Ponta propune românilor un buget al stagnării! Prin bugetul pe 2015 avem dovada exactă că educația și cercetarea au fost doar promisiuni de campanie", a declarat vineri, într-o conferință de presă, Raluca Turcan.

Mai mult, Turcan a afirmat că "la majoritatea capitolelor din proiectul de buget al Ministerului Educației se constată scăderi dramatice, iar în restul cazurilor avem înghețarea fondurilor." Astfel, Raluca Turcan a semnalat că "nu există creșteri alocate pentru cercetare, pentru burse și programe educaționale pentru elevi și profesori, pentru reparații de școli sau pentru dotarea laboratoarelor și a bibliotecilor".

"Având în vedere că o parte din sumele alocate pentru educație sunt prevăzute pentru acordarea drepturilor de natură salarială câștigate în instanță, putem vorbi chiar de o scădere reală a bugetului pentru 2015. În cifre, contabilicește, realitatea poate fi cosmetizată, în fapt, vorbim despre o scădere a oricărei perspective de calitate și performanță", a subliniat vicepreședintele PNL.

PNL a pregătit șapte amendamente la propunerea de buget, pe educație, conform Ralucăi Turcan.

 

Mai multe pe Agerpres.