MENIU

PSD: "Procurorii care o anchetează pe Kovesi au fost numiți de magistrați, nu de politicieni!"

Partidul Social Democrat sare în apărarea nou înființatei Secții pentru Procurori și argumentează că procurorii  au fost numiți de către magistrații, nu au fost aleși pe criterii politice.

"Cei care contestă integritatea noii Secții de investigare a magistraților contestă de fapt integritatea întregului sistem de Justiție din România. Noua Secție este formată din procurorii care deja existau în sistemul judiciar. Ei au fost selectați și numiți de magistrații din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii – organism independent de influențele politice. Deci dacă procurorii noii Secții nu sunt în regulă, atunci nimic din ce s-a întâmplat în sistemul nostru de justiție nu a fost în regulă. Încetați politizarea anchetei penale împotriva doamnei Kovesi! Lăsați probele să vorbească! Dacă d-na Kovesi este nevinovată, lăsați-o să demonstreze acest lucru în fața instanței de judecată!"

Contul de Facebook al PSD a fost extrem de virulet la adresa acuzațiilor venite din partea Opoziție și a societății civile. Nu mai devrem de acum 4 zile, PSD a distribuit din nou o postare despre politizarea dosarelor penale ale Codruței Kovesi.

"Justiția trebuie lăsată să își facă datoria! Încetați să politizați punerea sub acuzare a doamnei Kovesi! Astăzi, legile justiției adoptate de majoritatea PSD-ALDE îi oferă doamnei Kovesi suficiente garanții că în cursul anchetei i se vor respecta drepturile fundamentale și că nu vor fi imixtiuni ale serviciilor secrete, iar dacă va fi trimisă în judecată, va avea parte de un proces corect, în fața unor complete legal constituite. Spre deosebire de retorica viciată a celor care acuzau „penalii” înainte de o condamnare, PSD va respecta prezumția de nevinovăție a doamnei Kovesi și nu va susține nici că este „o penală”, nici că a luat mită, că a comis abuz în serviciu sau că a făcut mărturii mincinoase. Toate acestea vor trebui demonstrate în fața instanței de judecată. Până atunci aveți încredere în Justiție și lăsați probele să vorbească, nu politicienii!"

Mai multe articole despre:
Kovesi psd facebook