MENIU

PSD Dâmboviţa, plângere împotriva unui primar pe motiv că ar fi agresat un candidat al Alianţei

PSD Dâmboviţa, plângere împotriva unui primar pe motiv că ar fi agresat un candidat al Alianţei

PSD Dâmboviţa a depus plângere la Poliţie împotriva primarului comunei Hulubeşti, unde au loc alegeri parţiale locale pentru Consiliul Local, pe motiv că edilul l-ar fi agresat fizic şi verbal pe unul dintre candidaţii de pe lista Alianţei PSD-UNPR-PC.

Potrivit plângerii penale depuse la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa de Alianţa PSD-UNPR-PC, primarul comunei Hulubeşti, Adrian Chiriţă, l-ar fi agresat fizic şi verbal pe Robert Nenişanu, candidatul pentru Consiliul Local Hulubeşti pe lista Alianţei, pe motiv că acesta vizita secţiile de votare din comună, în condiţiile în care nu are acest drept, fiind candidat.

"Având în vedere antecedentele penale ale primarului Chiriţă Adrian, vă solicitam să luaţi toate măsurile pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului electoral din comuna Hulubeşti", precizează reprezentanţii Alianţei PSD-UNPR-PC în plângerea depusă la IPJ Dâmboviţa.

Reprezentanţii Poliţiei Dâmboviţa au declarat, pentru MEDIAFAX, că, în urma înregistrării acestei plângeri penale, vor face cercetări pentru a stabili dacă faptele sesizate se confirmă şi pentru a fi luate măsurile legale.

Primarul comunei Hulubeşti, Adrian Chiriţă, a fost ales pe listele PDL, fiind însă propus pentru excludere de acest partid, fără să se fi luat o decizie până în prezent.

Duminică, peste 2.600 de alegători ai comunei dâmboviţene Hulubeşti sunt aşteptaţi la vot pentru a alege componenţa Consiliului Local, dizolvat prin hotărâre judecătorească anul trecut, după ce consilierii aleşi nu au reuşit să se întrunească în şedinţă şi să ia decizii pentru comunitate din vara anului 2012, la scurt timp după alegerile locale.

Pentru Consiliul Local Hulubeşti au depus liste cu candidaţi şase formaţiuni politice şi alianţe electorale, respectiv PSD-UDMR-PC, PNL, PDL, PMP, PPDD şi Partidul Verde.