MENIU

Klaus Iohannis, după întrevederea cu Prințul Charles: Mi-a făcut plăcere. Mă bucur că ne reprezintă

Prințul Charles a plecat, în jurul orei 18:08, de la Palatul Cotroceni, după o întrevedere de aproximativ 30 de minute cu preşedintele Klaus Iohannis. La scurt timp după, șeful statului a afirmat, într-o postare pe pagina personală de Facebook, că i-a făcut o mare plăcere să se întâlnească cu Prințul Charles, declarându-se încântat de faptul că moştenitorul Coroanei britanice "ne reprezintă și că vorbește despre România ca despre o parte a sufletului său".

UPDATE: Printre temele abordate, în cadrul discuției purtate, s-au numărat turismul, colaborarea militară şi criza ucraineană. La sfârşitul vizitei, Prinţul Charles l-a invitat pe preşedinte în Marea Britanie.

Președintele Klaus Iohannis a postat un mesaj, pe pagina sa de Facebook, la scurt timp după încheierea întrevederii cu moştenitorul Coroanei britanice. 

"M-am întâlnit astăzi, la Palatul Cotroceni, cu Prințul Charles, un om care prețuiește România și care ne promovează locurile transilvane oriunde merge în lume. Mi-a făcut plăcere să mă întâlnesc cu el, mă bucur că ne reprezintă și că vorbește despre România ca despre o parte a sufletului său", a scris Klaus Iohannis, pe pagina sa de Facebook.

UPDATE: Prinţul Charles a plecat de la Palatul Cotroceni, în jurul orei 18:08, după o întrevedere de aproximativ 30 de minute cu șeful statului. 

UPDATE: Prinţul Charles a ajuns la Palatul Cotroceni în jurul orei 17:31. Este o vizită de curtoazie, cel mai probabil Prințul Charles îl va felicita pe Klaus Iohannis pentru câștigarea alegerilor prezidențiale, a transmis corespondentul Realitatea TV.

Moştenitorul Coroanei britanice a venit în România alături de soţia sa, Camilla.

Anul trecut, tot pe 31 mai, Prinţul Charles a fost primit la sediul Administraţiei Prezidenţiale de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Charles de Wales deţine în România zece locuinţe, fie pe numele său sau în proprietatea Fundaţiei "Mihai Eminescu Trust".

Prinţul a venit pentru prima oară în Transilvania în 1998 şi de atunci a devenit un iubitor al tradiţiilor şi, în special, al satului românesc.

El vine în România cel puţin o dată pe an şi preferă peisajele rurale din localităţile Viscri, Valea Zălanului sau Breb.