MENIU

Prefectul Capitalei: Astăzi au început controalele în școli. Au fost descoperite deficiențe

Sursa foto: Arhivă

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a oferit declarații, miercuri, în legătură cu deciziile luate de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă cu privire la măsurile de protecție instituite odată cu începerea școlilor. Acesta a precizat că au început și controalele în unitățile de învățământ, fiind descoperite câteva deficiențe.

Alin Stoica a decis că masca de protecție va fi obligatorie în apropierea unităților de învățământ, pe o rază de 50 de metri, începând din 13 septembrie. 

,,Am luat astăzi această decizie cu școlile. Dacă vor fi semnale și autoritățile în domeniu ne vor semnala că sunt și alte zone unde ar trebui instituită măsura, o putem institui. Pe alte zone nu prea există libertate de mișcare aici, la nivel local. Noi trebuie să ne asigurăm doar că implementăm măsurile pe care Guvernul le stabilește prin Hotărâre de Guvern și să intervenim imediat atunci când pragul este depășit și să trecem pe scenariul următor. Mai există potențial de aglomerare pe zonele pietonale, în Centrul Vechi. Lucrurile au fost discutate. Până acum, autoritățile în domeniu nu au propus instituire obligativității purtării măștii în acele zone”, a precizat prefectul. 

Alin Stoica a afirmat, de asemenea, că au început și controalele în unitățile de învățământ, fiind descoperite câteva deficiențe.

,,Astăzi au început controalele în școli, au fost școli din Sectoarele 1 și 6, care au fost controlate de echipe mixte. Au fost descoperite unele deficiențe”, a mai declarat prefectul Capitalei.

Mai multe articole despre:
alin stoica prefectul capitalei controale scoli