MENIU

Ponta, sarcastic la adresa lui Iohannis, după majorarea salariilor bugetarilor: "Dacă eram eu.."

Ponta si Dragnea

Fostul premier Victor Ponta a postat pe pagina sa de facebook un mesaj, după ce Klaus Iohannis a promulgat legea prin care salariile bugetarilor au fost majorate cu 10%. Acesta a precizat că se bucură de adoptarea măsurii propuse de PSD, dar nu a ezitat să îl atace pe preşedinte, spunând că foarte probabil, dacă ar fi fost el premier, şeful statului nu ar fi promulgat legea, sub motivaţia că "nu este sustenabilă şi are scop electoral" . "Tot răul spre bine", încheie Ponta.

Redăm în continuare, postarea integrală a fostului premier:

"Mă bucur foarte tare că această măsura adoptată de noi este în vigoare de la 1 decembrie! Era ilogic și incorect să vezi că România are creștere economică 4 ani la rând (cea mai mare din UE în ultimul trimestru) și că acest lucru nu se reflecta și în "buzunarul" omului obișnuit. Relaxare fiscală și creștere a veniturilor - acestea au fost baza Programului economic și social al USL. P.S. Foarte probabil dacă eram tot eu Prim-Ministru dl. Iohannis ar fi respins legea spunând că "nu e sustenabilă și are scop electoral". Așa a acceptat că e foarte bună, sustenabilă și nici nu are efect electoral! Deci tot răul spre bine", a scris premierul pe pagina sa de facebook.

Creșterea salariilor bugetarilor cu 10% începând din acest an a fost adoptată, pe 11 noiembrie, de Camera Deputaților, for decizional. Măsura este inclusă într-un amendament adus la ordonanța de urgență ce prevede o mărire de 25% a salariilor persoanelor care lucrează în sistemul sanitar de stat, fiind introdus de un parlamentar PSD. Mai mult, câțiva senatori PSD au inițiat amendamentul prin care și asistenții sociali să beneficieze de majorarea cu 25%, alături de cadrele medicale, precizează sursa citată.

Vor beneficia de o majorare cu 10% a salariilor bugetarii din administrația publică centrală și locală, cei din siguranța națională, jandarmerie, poliție, inspectorate pentru situații de urgență și din unitățile de cultură și teatru, categorii care nu au beneficiat de nicio majorare salarială pe parcursul anului 2015, se arată în comunicat.