MENIU

Ponta, replică dură pentru Iohannis: Cozile la cardurile de sănătate, o minciună

<p>Iohannis cere Executivului două avioane</p>

Premierul Victor Ponta i-a dat, sâmbătă, la Târgovişte, o replică dură preşedintelui Klaus Iohannis. "Cozile la cardurile de sănătate, o minciună", a spus Ponta. Premierul şi preşedintele s-au întâlnit astăzi, la Cotroceni, unde a avut loc o recepţie prilejuită de Ziua Europei.

"Cardul de sănătate este un proiect vechi, am lucrat foarte bine cu domnul Buşoi, cu domnul Ciurchea, cu SRI, cu STS şi va însemna următorul lucru: cel puţin 300 de milioane de euro, doar anul acesta, vom face economii, care vor rămâne tot la sănătate. Sigur, mă aşteptam să fie supărări, să auzim că mii de carduri au fost blocate în bancomante - o minciună, că mii de oameni au stat la cozi. Deci avem 700 de milioane de euro recuperaţi din evaziunea fiscală şi 300 de la cardul de sănătate, merită pentru un miliard de euro să primesc câteva înjurături de la cei supăraţi", a precizat Victor Ponta.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a afirmat că românii sunt trataţi ca cetăţeni europeni, nu doar când se află el la Strasbourg sau la Bruxelles, unde este bine primit de toată lumea şi i se mai întâmplă să meargă "de capul" său, după ce preşedintele Klaus Iohannis a făcut o remarcă în acest sens.

"Toată lumea ne tratează, într-adevăr, ca pe europeni, nu doar când merg eu la Strasbourg sau la Bruxelles - mi mai întâmplă să merg de capul meu pe acolo - dar toată lumea mă primeşte bine, mă cunoaşte demult şi facem lucruri bune împreună, dar mai ales europarlamentarii noştri sunt oameni care au proiecte importante şi se bat pentru România şi ideile social-democrate", a spus Ponta, în discursul susţinut la evenimentul organizat de PSD la Târgovişte cu tema "1000 de noi activişti PES pentru o stângă europeană", potrivit mediafax.ro.

Klaus Iohannis a intervenit în scandalul cardurilor de sănătate. Întors vineri din Polonia, preşedintele a declarat că Guvernul a pregatit prost implentarea programului şi că va discuta cu premierul Ponta pe această temă. Iohannis a mai adus critici și pentru modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală.

”Guvernul a pregătit prost implementarea cardului de sănătate. Este o problemă reală. Am văzut mii de oameni care stau la cozi, dar care nu pot beneficia de serviciile de sănătate la care sunt îndreptățiți. Este un scandal public", a afirmat Iohannis, la Aeroportul "Henri Coandă" după întoarcerea din Polonia.

PSD, recție incredibilă după atacurile dure ale lui Iohannis la adresa lui Ponta și a Guvernului

Întrebat dacă va vorbi cu premierul despre acest subiect, șeful statului a răspuns: "Evident că voi vorbi pe această temă".

Iohannis critică dur Guvernul: A pregătit prost implementarea cardului de sănătate! E scandal public

Mai multe articole despre:
Victor Ponta Klaus Iohannis