MENIU

Ponta: Pentru un nou Guvern mă bazez în Parlament pe voturile parlamentarilor USL

Ponta: Pentru un nou Guvern mă bazez în Parlament pe voturile parlamentarilor USL / Foto: MEDIAFAX

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, că se bazează pe voturile parlamentarilor USL dacă va fi nevoit să vină în fața Parlamentului cu un nou Guvern în eventualitatea retragerii miniștrilor PNL.

"Eu sunt convins că matematica parlamentară va dovedi că Guvernul, păstrând programul USL, va primi majoritatea voturilor parlamentarilor USL. Pentru că vreau să vă reamintesc, în acest moment în Parlament, sigur, aparținem de diverse grupuri — grupul social-democrat, grupul conservator sau grupul liberal—, dar în realitate toți, eu inclusiv, și domnul Antonescu, suntem parlamentari USL, aleși de oameni ca USL. Or eu mă bazez pe voturilor tuturor parlamentarilor USL. Poate n-o să iau votul domnului Antonescu, dar, cu excepția domniei sale, mă bazez pe voturile tuturor", a spus Ponta într-o intervenție telefonică la un post TV.

Întrebat pe ce se bazează când afirmă că ar putea primi voturi și din PNL, Ponta a replicat: ''Pe ceea ce au votat oamenii. Și ceea ce au votat oamenii mi se pare chiar mai important decât ceea ce votăm în cadrul partidelor".