Ponta: Mințile PNL să înțeleagă că lumea crede în USL
Premierul Victor Ponta se declară "bucuros" de decizia CC referitoare la Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, afirmând că i s-a părut "condamnabil" că PNL a atacat-o şi că "minţile PNL" ar trebui să înţeleagă că USL este un proiect comun, în care oamenii mai cred.
Victor Ponta a declarat presei, joi, la Timișoara, că i se pare regretabil că liberalii au atacat la Curtea Constituțională Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.
”Mi s-a părut extrem de regretabil şi de condamnabil faptul că exact colegii liberali, cu care am muncit anul trecut la un Cod al Insolvenţei foarte bun, l-au atacat la Curtea Constituțională numai ca să-l prelungească”, a spus Ponta.
Premierul s-a declara bucuros că magistrații CCR au respins sesizarea PNL, arătând, totodată, că ”sunt multe firme care intră în insolvență ca să facă evaziune fiscală”.
”Sunt foarte bucuros de faptul că s-a respins în unanimitate contestaţia PNL privind Codul Insolvenţei. Acesta a fost lucrat de noi împreună cu colegii liberali anul trecut, ne ajută să combatem evaziunea fiscală. Sunt multe companii care intră în insolvenţă ca să facă evaziune fiscală, să nu-şi plătească debitorii privaţi şi aveam nevoie de noul cod”, a declarat Victor Ponta.
Primul-ministru a adăugat că "proiectul politic USL" trebuie dus până la capăt.
”Sper că mințile PNL înțeleg că am început un proiect politic, USL, în care lumea are încă încredere și pe care trebuie să îl ducem până la capăt”, a afirmat Ponta.
Miercuri, Curtea Constituţională a decis că Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă este constituţională, respingând sesizarea PNL, care a contestat mai multe articole din actul normativ adoptat de Camera Deputaţilor în 15 aprilie.
Decizia de respingere a sesizării depuse de grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor a fost luată cu unanimitate de către judecătorii Curţii Constituţionale.
Camera Deputaţilor a adoptat, în 15 aprilie, proiectul de lege privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă.
În 22 aprilie, grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor a depus sesizarea la Curtea Constituţională, arătând că legea încalcă liberul acces la justiţie şi proprietatea, introduce o discriminare şi poate afecta industria. Sesizarea PNL a vizat 15 articole din proiectul de lege.
Deputatul PNL Theodor Nicolescu declara atunci că prin accesul la buletinul procedurilor de insolvenţă, pe internet, se poate vedea dacă s-a admis o cerere de deschidere a procedurii de insolvenţă sau că există un raport al administratorului judiciar, însă nu există niciun fel de detaliu gratuit cu privire la ce s-a discutat şi s-a dispus în cauza respectivă.
Un alt subiect contestat de PNL privea introducerea posibilităţii ca administratorul judiciar provizoriu să poată să facă vânzări din patrimoniul societăţii pentru a acoperi cheltuielile de procedură.