MENIU

Ponta: Luni, 15 decembrie, voi propune Parlamentului noul Guvern. Votul pe buget, pe 21 decembrie

<p>Victor Ponta</p>

Victor Ponta a anunţat azi că lunea viitoare va merge în Parlament cu noua propunere de Guvern,  iar pe 21 decembrie, în ziua în care Klaus Iohannis depune jurământul pentru funcția de președinte, propune să fie dat votul final pe buget. 

”Am discutat cu colegii din PSD, i-am informat despre discuțiile cu colegii de guvernare, aceste discuții vor finalizate în cele ce urmează. Luni, pe 15 decembrie, voi propune Parlamentului noua structură a Guvernului. Pot să fac luni dimineață propunerea finală de restructurare, iar luni voi cere votul pentru noua structură.(...) Este în decurs finalizarea proiectului de buget, maine finalizăm negocierile cu FMI și Banca Mondiala. Vrem un buget pe 2015 care să acopere ținta deficitului bugetar, măsurile de creștere economică, rămâne cota unică, indexarea pensiilor și alocațiile pentru copii. Aceste discuții le avem azi și mâine, iar vineri bugetul pleacă către Parlament. Calendarul pe care îl propunem pentru votul final al Bugetului este 21 decembrie, când Parlamentul se întrunește pentru depunerea jurământului președintelui. Dupa ce finalizăm proiectul, vrem să depunem proiectul către gruprurile noastre parlamentare, dar vreau să le depunem și la gruprile din PSD”, a anunțat Ponta, după ședința de la sediul PSD.

Totodată, Ponta a mai precizat că duminică după-amiază va avea loc şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului precum şi o întâlnire a grupurilor parlamentare, pentru finalizarea structurii noului Executiv.

"În urma discuțiilor din CExN și din grupurile parlamentare pot să fac luni dimineață către Parlament propunerea finală de restructurare. Între timp, și UNPR, PC și PRL își îndeplinesc propriile proceduri iar luni voi cere Parlamentului votul pentru noua structură a Guvernului", a menționat premierul Victor Ponta.

 Premierul Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, că UNPR, PC şi PLR vor avea câte două portofolii de miniştri, el arătând că nu a discutat cu liderul PLR Călin Popescu Tăriceanu care anume vor reveni acestei formaţiuni. El a spus că PLR va primi categoric portofolii, în conformitate cu principiul de funcţionare al coaliţiei de guvernare.Întrebat dacă PLR va primi portofolii, Ponta a răspuns: „Categoric da, iar principiul de funcţionare al coaliţiei îl cunoaşteţi şi rămâne în vigoare şi anume şi UNPR şi PC şi PLR vor avea câte două portofolii de miniştri, dar nu am discutat care anume, pentru că e total prematur. Întâi vrem să discutăm ce facem cu Guvernul în perioada următoare, bugetul şi după aceea o să discutăm de restructutarea Guvernului”. Potrivit unor surse politice, restul portofoliilor în viitoarea structură guvernamentală urmează să revină PSD într-o formă comasată.

 

Ştire în curs de actualizare