MENIU

Ponta, la moțiune către PNL: Veți vedea că este gravă schimbarea Guvernului prin voința procurorului

Premierul Victor Ponta le-a transmis celor din PNL, la dezbaterea moțiunii de cenzură, că va veni vremea când vor vedea cât de gravă este schimbarea Guvernului prin voința unui procuror.

 Iată discursul lui Ponta, de la dezbaterea moțiunii de cenzură: 

”Voi începe prin a vă spune că moțiunea de cenzură este un drept al Opoziției. Vreau să încep prin a spune că moţiunea este un drept fundamental al Opoziţiei şi orice Guvern trebuie să dea expicaţii. Am participat la foarte multe moţiuni de cenzură, dar nu mi s-a întâmplat să particip la o moţiune care nu priveşte activitatea Guvernului, ci a Parlamentului. Parlamentul, prin legile pe care le-a adoptat, va asigura dreptul la  vot. Să nu-i păcălim pe oameni.

În text se vorbeşte despre alegerile pe care trebuie să le organizăm. Aţi votat în unanimitate Legea promulgatăd e preşedinte, care se referă la alegerile locale, la modul de organizare. Bănuiesc că nu ne cereţi să facem alegeri pe o lege pe care aţi abrogat-o.

Mi-am exprimat regretul, scuzele, ca şef al Guvernului, pentru că nu toţi românii au votat în condiţii normale. Singurul lucru important este să asigurăm condiţiile pentru ca alegerile să se desfăşoare normal. Coelgii liberali se schimbă între ei în fiecare zi. Prin proiectul de lege, am susţinut şi credem că este cea mai bună soluţie ca alegerile să fie organizate de AEP. Moţiunea de cenzură are ca scop critica activităţii Guvernului şi dovedirea unei alte majorităţi. Nu există o asemenea alternativă, un alt Guvern şi nicio altă majoritate. Vreau să le amintesc colegilor că în 27 aprilie 2012, USL a venit cu un alt Guvern şi a obţinut numărul necesar de voturi pentru demiterea Guvernului PDL.

Asta înseamnă politică serioasă serioasă.Nu acuz opoziţia de faptul că, nefiind în stare să dea jos Guvernul, aşteaptă ca o altă putere a statului sau un procuror să o facă în locul său. Vreau doar să vă spun un lucru şi mi-e teamă că o să mă citaţi în viitor: dacă dumneavoastră credeţi că este un bun precedent pentru democraţia din România ca un guvern să nu se schimbe în Parlament sau prin alegeri, ci să se schimbe prin voinţa unui procuror cred că este foarte grav, cred că e o mare greşeală şi cred că vă va veni timpul când vă veţi da seama de acest lucru", a spus Ponta parlamentarilor opoziţiei, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

Mai multe articole despre:
parlament moţiune de cenzură Ponta