MENIU

PONTA, întâlnire cu MARIANA CÂMPEANU: "Ministrul NU DEMISIONEAZĂ"

PONTA, întâlnire cu MARIANA CÂMPEANU: Ministrul NU DEMISIONEAZĂ / Foto: MEDIAFAX

MARIANA CÂMPEANU. Premierul Victor Ponta a declarat, pentru MEDIAFAX, că s-a întâlnit cu ministrul Muncii, MARIANA CÂMPEANU, pentru o discuţie în urma căreia aceasta a decis însă să nu demisioneze din postul de ministru, urmare a acuzaţiilor formulate de preşedintele Traian Băsescu. El a precizat că a discutat cu MARIANA CÂMPEANU luni dimineaţa.

Întrebat dacă aceasta a decis să demisioneze, Ponta a răspuns că nu.

Joi, liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că a discutat cu ministrul Muncii, MARIANA CÂMPEANU, după ce aceasta s-a sfătuit şi cu liderul PNL, Crin Antonescu, şi că i-a transmis că nu trebuie să demisioneze atât timp cât acuzaţiile preşedintelui Traian Băsescu nu se bazează pe nimic concret

"După ce a discutat cu Antonescu, a discutat cu mine şi, din punctul meu de vedere, atât timp cât acuzaţiile preşedintelui Băsescu nu se susţin pe nimic concret, doamna Câmpeanu trebuie să îşi continue activitatea", a spus Ponta.

Referitor la faptul că Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a autosesizat în cazul ministrului, Ponta a răspuns scurt: "Vedeţi ? Ce vreţi eficienţă mai mare decât asta ?".

Ministrul Muncii, MARIANA CÂMPEANU, a declarat, joi seară, că, în afară de preşedintele Traian Băsescu, nimeni nu i-a cerut demisia şi crede că trebuie să ia o decizie pentru ea şi familie, în condiţiile în care nu se simte vinovată, dar riscă să nu îşi mai poată face treaba din cauza stresului.

Ministrul MARIANA CÂMPEANU i-ar fi dat soţului său, în 2005, când conducea Casa de Pensii Ilfov, pensie şi indemnizaţie de însoţitor, în urma încadrării în gradul I de invaliditate, drepturile fiind acordate în baza unor "acte neclare şi diagnostice discutabile", afirmă Centrul de Investigaţii Media.

Demnitarul afirmă că materialul de presă despre pensionarea soţului său a avut "drept unic scop denigrarea" ei şi a familiei, printr-un demers "nedeontologic şi nesusţinut de dovezi concrete", adăugând că analizează posibilitatea de a da în judecată autorii.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că face apel la ministrul Muncii, MARIANA CÂMPEANU, să-şi prezinte demisia dacă ştie că soţul ei nu este invalid şi nu are niciun handicap care să îl încadreze în gradul întâi de invaliditate.

Premierul Victor Ponta a afirmat că o va susţine pe MARIANA CÂMPEANU în postul de ministru al Muncii atât timp cât preşedintele Traian Băsescu nu argumentează cu dovezi acuzaţiile la adresa acesteia, precizând că îşi apără în aceste condiţii toţi miniştrii.