MENIU

Ponta: EXCLUD prezența în Guvern a lui Tăriceanu, nu dorește domnia sa

Ponta: EXCLUD prezența în Guvern a lui Tăriceanu, nu dorește domnia sa / Foto: MEDIAFAX

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că exclude prezența în Executiv a senatorului Călin Popescu-Tăriceanu, arătând că, deși l-ar dori în Guvern, nu dorește acesta.

"Exclud, pentru că domnia sa nu-și dorește așa ceva. Nu că nu mi l-aș dori în Guvern. Mi l-am dorit și când era membru al PNL, atunci nu l-a dorit domnul Antonescu, acum nu dorește domnia sa", a afirmat Ponta.

Întrebat dacă Tăriceanu ar putea fi candidatul USL la prezidențiale, premierul a răspuns: "USL, nu USD". La insistențele jurnaliștilor, Ponta a spus că nu dorește să speculeze, încă.

"M-am uitat pe oamenii în care românii au încredere și nu sunt foarte mulți: domnul Isărescu, domnul Oprescu, domnul Tăriceanu, domnul Antonescu și cred că era și domnul Ungureanu pe acolo. Restul nu există", a adăugat Victor Ponta.

El a comentat și afirmațiile președintelui PNL potrivit cărora cooptarea lui Tăriceanu ar fi un fel de mită politică.

"Adică până acum i-am mituit pe PNL că au avut 10 miniștri? Asta spune domnul Antonescu? Cel mai important lucru pentru cei care votează PNL este ca viitorul guvern să mențină toate promisiunile pe care le-am făcut electoratului liberal în 2012. Cred că asta e important. Până la urmă, că-l cheamă Ionescu sau Popescu, nu știu dacă cei care votează PNL sunt atât de interesați. Ei sunt interesați de faptul că au votat un anumit program politic și acel program îl vom respecta în totalitate", a susținut Ponta.